Gaziantep’te 18 Ocak Salı günü yaklaşık yarım metre yağan kar Gazianteplileri zor durumda bırakarak hayatı felç etti. Cuma gününe kadar aralıklarla yağacak kar için alınan önlemleri Gaziantep Valisi Davut Gül açıkladı.

Görevimizin başındayız

Yağan kar Gaziantep’in kış döneminde aldığı kar miktarı kadardır diye belirten Vali Gül; “18 Ocak itibariyle yaklaşık yarım metre kar yağdı. Bununla ilgili ulaşıma kapanan il yollarımız ve otoyollarımız oldu. Şu an itibariyle yolların tamamı ulaşıma açık. Aynı şekilde yeni kar beklentimiz var.  İçişleri Bakanlığımızın bu anlamda bir genelgesi var. Kriz yönetim merkezlerimiz olayın ilk anından beri görevini yapıyor. Sorun olabilecek bütün yerlerde gerek insan gücü olarak gerek makine olarak görevimizin başındayız” diye kaydetti.

Kırsal kesimlerde doğum yapacak 75 kadın kent merkezine getirildi

Doğum yapacak 75 anne adayını otellerde ve hastanelerde misafir ettiklerini söyleyen Vali Gül; “Bugün veya yarın doğumlarının gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Aynı şekilde Emniyet, Jandarma ve AFAD ekipleri 24 saat görevlerinin başında bulunmakta. Yolda oluşabilecek aksaklıklarla ilgili kumanyalarımız başta olmak üzere bütün hazırlıklarımız tamamdır. Belediyelerimiz kendi alanlarında çalışıyorlar. Çok şükür sıkıntılı bir bölgemiz yok” dedi.

Gaziantep’te cuma gününe kadar kar bekleniyor

Cuma gününe kadar aralıklarla kar yağacağının altını çizen Vali Gül; “Gaziantep’te bundan sonra kar yağışı ara ara yağacak ve şiddeti az olacak diye tahmin ediyoruz” diye belirtti.

Bütün önlemlerimizi aldık

Bundan sonra yağacak kar için önlemlerimizi aldık diye belirten Vali Gül; “Salı günü yağan kardan dolayı otoyoldaki araçlar yolda kaldılar. Yine aynı durumlarla karşılaşabiliriz. O bölgelerde çekicilerimiz hazır duruyor. Karın daha az etkileyeceğini yolun daha az kapalı kalacağını planlıyoruz. En olumsuz senaryolara da hazırız” diye ifade etti.

 Mecbur olmadıkça trafiğe çıkmayın

Vali Gül Gaziantepli vatandaşlara da uyarılarda bulunarak; “Trafiğe çıkanların mutlaka kar lastiği ve zincirleri olsun. Çatılarda da çok sayıda kar birikiyor. Bunu olabildiğince çabuk temizlemelerini rica ediyoruz” dedi.