Gaziantep’te kışın çilesi bitmek bilmiyor. Her yağışta trafik kilitleniyor. Saygısız sürücülerin sayısı artıyor ve sinirler geriliyor. Sabah ve akşam mesai giriş çıkış saatlerinde çileye dönüşen trafik isyan ettiriyor. Kentte son 3 gündür devam edem sağanak yağış yine hayatı felç etti. Şehrin birçok noktasında trafik kilitlendi. Sürücüler uzun süre beklemek zorunda kaldı. İşçiler işe, öğrenciler okullarına geç kaldı.

Selçuk İnan: "Önemli bir galibiyet aldık ama maalesef daha bitmedi" Selçuk İnan: "Önemli bir galibiyet aldık ama maalesef daha bitmedi"

Yollarda oluşan çukurlar ve içine dolan su birikintileri de ayrı bir sorun yaratıyor. Derin çukurların farkına varamayan sürücülerin araçları zarar görüyor. Ayrıca yayalar için de sıkıntıya dönüşüyor. Su birikintilerine aldırış etmeden hız yapan sürücüler, yayaları su içerisinde bırakıyor. Yağmurdan korunmak için şemsiye kullanan yayalar sorumsuz sürücüler tarafından ıslatılıyor. Gaziantep’te her kış döneminde yaşanan bu görüntüler, son iki günde de arttı.

İsyan eden vatandaşlar, sürücüleri saygılı olmaya, yerel yönetimleri, çukurları kapatmaya davet ettiler. Vatandaşlar ayrıca özel araçlarla trafiğe çıkanlara da toplu taşma araçları kullanın çağrısı yapıldı. Sabah saat 8-9 arası ve öğleden sonra 4-6 arası aşırı yoğunluk olduğu ve bu saatlere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşlar en azından yağışlı günlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça araçlarına binmemeleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi.