Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından otobüs işletmeleri artan maliyetleri gerekçe göstererek bilet fiyatlarına zam yapmıştı. 

Bilet fiyatlarındaki artış sonrası, getirilen iki taksit imkanının ardından, firmalar yeni bir uygulama başlattı. Geçmişte vatandaşlar, otobüs firmaları siteleri üzerinden gidiş-dönüş bilet alabilirken, artık bu uygulamada kaldırıldı. Otobüs firmaları yalnızca gidiş yönünde bilet satışına başladı. Gaziantep’te de başlayan uygulamaya vatandaşların vereceğim tepki de merak konusu oldu.


Türkiye’de dövizin neden olduğu krizin etkileri her geçen gün büyüyor. Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının yükselmesine paralel olarak artan akaryakıt fiyatları, 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 12 lira düzeyinde 30 liraya yükseldi. Akaryakıt litre fiyatlarındaki bu yükseliş, vatandaşları olduğu gibi ülke genelinde şehirler arası ulaşım hizmeti sunan otobüs işletmelerini de olumsuz etkiledi.
 
Artan maliyetler sonrası ulaşım ücretlerine yapılan zamlar, Otogarlardaki hareketliliğinde neredeyse sona ermesine neden oldu. 

Hareketlilik azaldı!


 
Her gün binlerce insanın şehirlerarası yolculuk yaptığı Gaziantep Otogarında da durgunluk artıyor. Otobüs işletmeleri, artan maliyetler nedeniyle ulaşım ücretlerine yapılan zamların, otogarlardaki hareketliliği azalttığını kaydederken, vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydettiler. Söz gelimi geçmişte İstanbul’a en az 5 sefer düzenlenirken, bugünlerde ise ancak 1 ya da 2 sefer düzenlenebiliyor.
 
Gidiş-dönüş dönemi sona erdi!
 

Bilet fiyatlarındaki artış sonrası taksit uygulaması başlatan firmalar, bu kez biletlerde gidiş-dönüş uygulamasını kaldırdı. Geçmişte otobüs firmalarının sitelerine giren vatandaşlar, gidiş-dönüş bilet alabilirken, şimdilerde ise yalnızca gidiş için bilet alabiliyor.
 Gaziantepli firmalar tarafından da uygulanan sistem sonrası vatandaşların duruma tepkisi merak konusu oldu.