REFORM HABER - Dün öğlen saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar etkili olan kar yağışı kent merkezinde bulunan dükkanların tabelalarını da uçurdu.

Gaziantep genelinde dün etkili olan yoğun kar yağışı kent merkezinde bulunan birçok işyerine de zarar verdi. Etkili olan kar yağışı sebebiyle Gaziler Mahallesi'nde bulunan birçok işyerinin tabelası uçtu. İşyeri sahipleri, dükkanlarına ulaştıklarında yaşanan durumu görünce hüsrana uğradı.

Kent merkezinin yanı sıra köylerde hayvancılık yapan vatandaşların ahırlarının çatısı uçtu, birçok hayvan da  telef oldu.

GECESİ AYRI GÜNDÜZÜ AYRI ÇİLE!

BİNLERCE VATANDAŞ MAHSUR KALDI, ARAÇLAR KADERİNE TERK EDİLDİ... VATANDAŞIN KARLA ÇİLESİ BİTMEDİ AMA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ MESAİSİ BİTTİ...

Dün öğlen saatlerinde başlayan kar,  gece yarısına kadar yoğun şekilde yağdı, akşam iş çıkışında saatlerce eve ulaşmaya çalışan vatandaşların yanısıra Nurdağı yolunda mahsur kalan binlerce vatandaş oldu. Bugün ise toplu taşıma araçları dahi ulaşımı sağlamazken, vatandaşların çilesi katmerlendi.

Salı günü öğlen saatlerinde başlayan kar gece yarısına kadar dinmedi. Dün akşam iş çıkışında saatlerce otobüs ve dolmuş bekleyen vatandaşlar evlerine gece geç saatlerde ancak yürüyerek varabildi. İşyerlerinde ve şehir içinde mahsur kalan vatandaşların yanısıra özellikle Gaziantep-Kilis Adana, Nizip - Adana, kara yollarında ve Nurdağı Kömürler bölgesinde mahsur kalan binlerce vatandaşa ulaşmak için halen çalışmalar tamamlanamadı. Yaklaşık 20 saattir yardım bekleyen vatandaşların akıbeti ise henüz bilinmiyor.

TERK EDİLMİŞ ARAÇLAR ÇARESİZLİĞİN BOYUTUNU GÖSTERDİ

Gün ağarınca kent genelinde ortaya çıkan manzara ise gece yaşanan çilenin gündüze de taşındığını gözler önüne serdi. Yollarda çaresiz bırakılan araçlar, diz boyuna ulaşan karlar gece yaşanan felaketi gündüze taşıdı. Kent merkezinde halen açılmayan kavşaklar ve yollar mevcutken belediyeler eleştirinin odağında yer aldı.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM DURDU, OTOBÜSLER SERVİS DIŞI

Kent merkezinde Salı günü akşam saatlerinden bu yana mahsur kalan vatandaşlar ise toplu taşıma araçları kullanarak evlerine gitmek istese de merkezden hiçbir noktaya belediye  veya halk otobüsünün olmaması pes dedirtti. Deyim yerindeyse afet sürecinin yaşandığı kent genelinde vatandaşın kar ile çilesi katmerlendi, belediyeler çözüm üretemedi.