Osman Polat, hayvanları çok sevdiği için 2013 yılından beri ulaşılması güç yerlerde yaşayan sokak hayvanlarını beslemeye gayret gösterdiğini söyledi.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de sokak hayvanları ile ilgili ciddi sorunların olduğunu ifade eden Polat, “Bu sorunlar sadece toplumda ‘başıboş hayvan’ şeklinde tabir edilen sokak hayvanlarından kaynaklı değil. En büyük sorun, Gaziantep’teki sokakta hayvanlarının ilgili kurumlar tarafından yeteri kadar beslenmiyor, kısırlaştırılmıyor ve dolayısıyla rehabilite edilmiyor olması. Bu nedenle, sınırlı sayıda gönüllü hayvansever, hayvanları beslemeye çalışıyor. Ancak imkânlar kısıtlı olduğu için bu yeterli olmuyor. Bu nedenle, kurumların elini daha fazla taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Toplumda çok az bir kesimin sokak hayvanlarına karşı duyarlı olduğunu belirten Polat, bu noktada toplumu suçlamak yerine kazanmanın daha doğru olduğunu ve sokak hayvanlarına karşı olumsuz yargıyı değiştirebileceklerine inandığını kaydetti. Polat, bu konuda Gaziantep’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle ortak proje ve etkinlikler düzenlenebileceğini aktardı.

Osman Polat, Gaziantep’teki sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi konusunda ise şunları söyledi:

“Öncelikle sokak hayvanlarından sorumlu olan Gaziantep Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bu konuda daha fazla çaba sarfetmesi gerekiyor. Bu konuda biz gönüllülere ve sivil toplum kuruluşlarına da çok iş düşüyor. Besleme yaptığımız bölgelerdeki sokak hayvanlarının takibini yapmamız gerekiyor. Bu bölgelerde yaşayan hayvanlarla ilgili herhangi bir sorun yaşandığı zaman ne yapacağımızı bilmemiz ve aynı zamanda, köpek bakım ve rehabilitasyon merkezinin görevlileriyle iletişime geçerek ilgili hayvanların takipçisi olmamız gerekiyor.”

Haber: Burak Umut Kaçmaz