REFORM HABER - Yeni sezon hazırlıklarına Teknik Direktör Erol Bulut yönetiminde devam eden Gaziantep FK, salı günü üçüncü etap kamp çalışmaları için Avusturya’ya gidecek. Burada bir süre kamp yaparak hazırlık maçları oynayacak olan kırmızı-siyahlı takımın Avusturya Sağlık Bakanlığı tarafından gözetim altında olacağı öğrenildi.

Kafile listesi verildi

Gaziantep FK, ilk kez yurt dışı kampına gitmeye hazırlanırken kırmızı-siyahlı takımın Avusturya kampına gidecek olan yönetici, teknik heyet, futbolcular ve kulüp çalışanlarından oluşan isim listesi yaklaşık 1 ay önce Avusturya Sağlık Bakanlığı’na bildirildi. Bu liste dışında kimsenin gitme şansının olmadığı kaydedildi.

Avusturya, kendi Covid-19 testini yapacak

Türkiye’de Covid-19 testini kendisi yaptıran Gaziantep FK'nın bu testlerini kabul etmeyen Avusturya Sağlık Bakanlığı, kırmızı-siyahlı takıma kendi testlerini yapacağı, Gaziantep FK'ya, Avusturya’ya iner inmez Covid-19 testi uygulanacağı ve bu test sonuçlarının da kampta belli olacağı öğrenildi. 

14 gün karantina kuralı uygulanacak

Yurt dışında kamp yapmaya hazırlanan güney temsilcisinde kafile, salı günü Avusturya’ya giriş yapacak. Daha sonra Avusturya Sağlık Bakanlığı’nın gözetimi altında olacak olan kırmızı-siyahlı takım, 14 günlük karantina altında kalacak. Ayrıca Gaziantep FK, Avusturya’da kaldığı süre içerisinde de gözetim altında olacak.

Kamp alanından çıkış yasak

Avusturya, Gaziantep FK'ya ve diğer kulüplere yakın markaj uygulanacağı, kamp yapılan alanlandan çıkılmaması için tüm kafileye takip cihazı verileceği ve yakından izlenecekleri öğrenildi.

Burada kalacağı süre içerisinde 3 hazırlık maçı oynayacak olan Gaziantep FK'nın Süper Lig'e hazır bir şekilde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.