Rumen Teknik Adam Marius Mumudica ile yollarını sorunlu bir şekilde ayırdıktan sonra takımın başına getirilen Portekizli Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto’nun bekleneni verememesi üzerine yönetimin yeni sezon için arayışa girdiği öğrenildi.

 Özellikle ligin ikinci yarısında üst üste alınan başarısız sonuçlarla amaçsız ve hedefsiz bir taktım haline gelen Gaziantep FK’da yönetimin Portekizli Teknik Direktör Sa Pinto ile yolları ayırmanın eşiğine geldiği belirtiliyor. Son haftalarda alınan başarısız sonuçlarla birlikte bir hafta içinde ligin dibindeki takımlara kaptırılan puanların yönetimin Sa Pinto ile ilgili düşüncelerini olumsuz yönde etkilediği de gelen bilgiler arasında.

İç sahada alınan Erzurumspor yenilgisi de işin tuzu biberi oldu!

YÖNETİM KARŞILIKLI FESİH PEŞİNDE!

Rumen Teknik Direktör Marius Sumudica’nın ardından takımın başında çıktığı 16 karşılaşmada bekleneni veremeyen ve takımı hedefsiz bırakan Portekizli Teknik Direktör Sa Pinto ile sezon sonunda yollarını ayırmayı düşünün Gaziantep FK Yönetiminin sözleşmesinden kaynaklı olarak bu ayrılığı en az zararla gerçekleştirmenin hesaplarını yaptığı konuşuluyor.

TARAFTAR YEŞİL IŞIK YAKTI!

Gaziantep FK taraftarlarının da Sa Pinto ile ayrılık kararına destek vereceği gelen bilgiler arasında. Takımın ilk yarıdaki havasından ve başarısından eser kalmadığını belirten kırmızı-siyahlı taraftarlar, “Belli ki Sa Pinto Gaziantep’e ve takıma uyum sağlayamadı. Ligin ilk yarısında zirveyi kovalayan, Avrupa kupalarına katılma hayalleri kuran takım ne hale geldi? Ne oynanan futbol ne de alınan sonuçlar artık zevk vermiyor. Yönetim Sa Pinto’nun gönderilmesi yönünde karar verirse isabetli bir karar vermiş olur. Pinto’ya gösterilen sabır ve tanınan bu kredi yerli bir hocaya tanınsaydı çok daha doğru bir iş yapılmış olurdu. Keşke Erdal Güneş hoca ile yola devam edilseydi!” diyerek Ricardo Sa Pinto ile ayrılık haberlerine yeşil ışık yaktı.

-Sürekli ceza alıyor

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sa Pinto, cezasının bittiği maçta yeniden kırmızı kart gördü ve yine cezalı duruma düştü.

Süper Lig'in 36. haftasında Gaziantep FK deplasmanda Aytemiz Alanyaspor 3-2 mağlup olmuştu.

3 maçlık cezası sona eren Gaziantep FK'nın Portekizli teknik direktörü Sa Pinto maçın bitimine 2 dakika kala gördüğü sarı kartın ardından 4. hakeme itirazlarını sürdürünce hakem Suat Arslanboğa, Portekizli teknik adamı ikinci sarı karttan kırmızı kartla tribüne gönderildi.

Maçın uzatma dakikalarında Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan da itirazları nedeniyle sarı kart gördü.