Sumudica ile Kayserispor, Gaziantep FK ve Rizespor'da çalışan tercüman Oğuzhan Erdoğmuş, Sumudica'nın Türkiye'yi öven açıklamalar yaptığını ancak arka planda Türkiye'ye hakaretler ettiğini belirtti.

Bir radyo programına konuk olan Oğuzhan Erdoğmuş, "Ben sosyal medyadaki paylaşımlarımda kimsenin ismini vermedim, mesleğe de Sumudica ile başlamadım. Kayseri'ye hazırlık maçına gelmiştik. Sumudica, Türkiye hakkında ileri geri konuştu, birbirimize sandalye fırlattık. Kana Bıyık ve Şener Hoca buna şahittir." dedi.

Sumudica'nın ardından tercümanı Oğuzhan Erdoğmuş'un da görevine son verildi  - Haberler Spor

İşte tercüman Erdoğmuş'tan flaş itiraf: 

Sürekli medya önünde 'Türkiye benim ikinci vatanım' diyor. Ama arka planda ülkemize hakaretler ediyor. "

"Basın toplantısına giderken yardımcım bana, 'Oğuz, dikkat et yalandan ağlayabilir' dedi ve dediği olunca ben de kendimi tutamayıp güldüm. Videolar da görebilirsiniz."

"Covid-19 başlayınca ülkeden kaçtın, sonra Türkiye'de iş bulamam diye geri döndün. Odana halıdan perdeye, televizyondan mikrodalgaya kadar her şey getirildi. Yemeklerin kulüpte hazırlandı. Kelebeği, güveyi bahane edip yaygara kopardın."

"Sumudica bana terbiyesizlik yaptı. Romanya'da iken beni her gün arıyordu. Bana iş bul diye adeta yalvardı, Yeni Malatyaspor ile anlaştıktan sonra mesajıma cevap vermedi. 3 gün sonra yardımcısı Şener Hoca aradı: 'Sumudica sana karşı mahcup' dedi.