Dünya genelinde etkisini sürdüren Covid-19 (Koronavirüs) Salgını, Gaziantep turizmini olumsuz etkiledi. Mart-Haziran döneminde uygulanan şehirlerarası ulaşımın kısıtlanması, kentte vaka sayılarının yaz döneminde yükselmesi nedeniyle kente gelen turist sayısı azaldı.

COVİD-19, TURİZM SEKTÖRÜNÜ VURDU!

Gaziantep Turist Rehberleri Odası Başkanı Murat Tekeoğlu, Gaziantep turizminin pandemi nedeniyle yara aldığını söyledi. Tekeoğlu, “Bölgemizde turizm hareketliliği oldukça düşük. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması dolayısıyla bir hareketlilik var. Münferit olarak kente kısa süreli ziyarete gelen turistler oluyor. Ekim ayında otellerde yüzde 50 doluluk oranlarını yakaladık. Onun dışında kentte ciddi sayıda turist bulunmuyor.”

“GAZİANTEP, BÖLGEYE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA”

Gaziantep ve çevre bölgelerde turizm hareketliliğinin ilkbahar ve sonbahar aylarında olduğunu kaydeden Tekeoğlu, “Mart ayında başlayan turizm sezonu, Kasım ayının 15’inde sona eriyordu. Covid-19 Pandemisi nedeniyle turizm sezonun istendiği gibi geçmedi. Sonbahar döneminde de hareketliliğin çok olmadığını gördük. Sezonun son günlerinde yaşanan az bir hareketlilik var. Kasım ayının 15’inde sezonumuz sona erecek. Gaziantep’te turizm hareketliliğinin bölgenin diğer illerine göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.”

“2020 YILI ÇİN UMUTLAR TÜKENDİ”

Sektörün 2020 yılına dair umutlarının tükendiğini söyleyen Tekeoğlu, “Geçmiş yıllarda günde bölgemizde 50 turu ağırlarken, bugün haftada yalnızca 10 tur bölgemize geliyor. 2020 yılı sektör için oldukça zor geçti, yeni sezonun daha iyi geçeceğine dair umutlarımız var. Turizm sektörü, 2021 yılı için hazırlık yapıyor” ifadelerini kullandı.