Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren iki maçın olduğu 8. hafta Karagümrük-İstanbulspor karşılaşmasıyla sona erdi. Karşılaşmada gülen 2-1’lik skorla İstanbulspor oldu. Deplasmanda Ankaragücü’nü 2-1 yenen Emre Belözoğlu’nun takımı Başakşehir, bay haftayı geçirmiş olmasına karşın, 17 puan ve averajla liderliğe yükseldi. 8. hafta sonunda aralarında Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de bulunduğuf 7 takım zirve mücadelesine devam ediyor. 

Adana Demirspor, Galatasaray’a geçilmedi

Haftaya 16 puanla giren ve zirvede yer alan iki takımın maçında galip çıkmadı. Adana Demirspor, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynamasına karşın Galatasaray ile 0-0 berabere kalmayı başardı. 17 puana yükselen iki takım Başakşehir’in galip gelmesiyle sıralamada irtifa kaybettiler. Adana Demirspor, 8. Hafta sonunda averajla 2. sırada yer aldı.

Konyaspor yine gol yemedi, takibi sürüyor

Geçen sezonu 3. sırada tamamlayan İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, ilk 8 hatanın 7.’sinde kalesini gole kapatmayı başardı. Sadece Galatasaray’dan 2 gol yiyen ve sarı kırmızılara mağlup olan İç Anadolu takımı, Ümraniyespor’u tek golle geçerek puanını 17  yaptı. Konyaspor, bu galibiyetle yine 3. sıraya çıktı. 

Galatasaray 2 sıra geriledi

Adana deplasmanda çok net pozisyonlardan yararlanamayan Galatasaray, ise  2 sıra düşerek 4. sıraya geriledi. 9. haftayı maç yapmadan geçirecek Okan Buruk yönetimindeki sarı kırmızılılar, böylece zirvedeki Başakşehir ve takipçisi Fenerbahçe ile maçlarını eşitleyecek.

Trabzonspor zirve yarışına girdi

Adana Demirspor’a 3-2 yenildikten sonra çıktığı Gaziantep FK ve Kayserispor karşılaşmalarında 6 puan toplamayı başaran Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor puannı 16’ya çıkardı. Geçen yılın şampiyonu, 17 puanlı 4 takımın arkasında 5. sırada yer alıyor.

Beşiktaş ve Fenerbahçe takipte

Haftanın en önemli maçlarından biri Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynandı. Derbi golsüz sona ererken 3 haftadır galip gelemeyen Kartal, 15 puanla 6. sıraya düştü.  Bay haftasını geçiren Fenerbahçe ise Beşiktaş’ın hemen arkasında 7. sırada yer alıyor. 

8 hafta sonunda puan durumu

Süper lig'de 8. hafta geride kalırken puan durumu şöyle oluştu...

vva