Deprem ölü sayısı son dakika gündemdeki yerini aldı. Yüzyılın felaketi ardından şiddetli artçılar olarak kaydedilen Hatay ve Malatya merkezli depremler de yeni enkazlar meydana getirdi. Hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini her fırsatta hatırlatan yetkililer çalışmalara devam ediyor. Deprem ölüm sayısı 6 Mart bugün araştırılmaya başladı. Toplam yıkılan bina sayısı şiddetli artçıların ardından artış gösteriyor. Kahramanmaraş deprem vefat sayısı AFAD  ve İçişleri Bakanı Süleyma Soylu'nun açıklamaları ile takip ediliyor. Peki, depremde kaç kişi öldü, kaç bina yıkıldı? İşte, güncel can kaybı…

0x0-deprem-olu-sayisi-son-dakika-baskan-erdogan-acikladi-6-mart-afad-verileri-ile-deprem-vefat-sayisi-kac-oldu-1678121636402

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

7.7 ve 7.6'lık iki büyük Kahramanmaraş depremi sonrasında meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik iki Hatay depremi ağır hasarlı bazı binaların yıkılmasına neden olmuştu.

Malatya Yeşilyurt merkezli 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmesi ardından bilanço ağırlaştı. Yeni enkazlar oluşurken ölü ve yaralı sayısı da artış gösterdi.

Deprem bölgesinden son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Enkaz çalışmalarında sona yaklaşılırken Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölü ve yaralı sayısı AFAD tarafından açıklanıyor.

Kabine Toplantısı ardından Başkan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 46.104 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI?

Deprem bölgelerinde, 830 bin 783 binadaki 3 milyon 273 bin 605 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı.

Hasar tespit çalışması tamamlanan 105 bin 794 binadaki 384 bin 545 bağımsız birimin acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

0x0-deprem-olu-sayisi-son-dakika-baskan-erdogan-acikladi-6-mart-afad-verileri-ile-deprem-vefat-sayisi-kac-oldu-1678121632641

24 bin 464 binadaki 133 bin 575 bağımsız birimin orta hasarlı olduğu tespit edildi. 205 bin 86 binadaki 1 milyon 91 bin 720 bağımsız birimin az hasarlı, 407 bin 786 binadaki 1 milyon 409 bin 654 bağımsız birimin ise hasarsız olduğu tespit edildi.

Ancak artçı sarsıntılar ardından sayıların güncellenmesi bekleniyor.

DEPREM KONUTLARI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Malatya'da 44 bin 770, Hatay'da 40 bin 426, Adıyaman'da 25 bin 882, Gaziantep'te 10 bin 544, Osmaniye'de 9 bin 550, Diyarbakır'da 6 bin, Elazığ'da 3 bin 750, Adana'da 2 bin 500, Şanlıurfa'da 3 bin, Kilis'te 250 konut yapılacak.

DEPREM DESTEĞİ YATMAYA BAŞLADI

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik 10 bin TL deprem yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şöyle:

"10 bin TL'lik yardımlar afetzedelerin hesabına yatırılmaya başlandı. Tespit edildikçe de hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz bırakılmayacak."

Deprem ölü sayısı son dakika güncellendi! 6 Mart AFAD verileri ile deprem vefat sayısı kaç oldu, kaç bina yıkıldı?

YAKININI KAYBEDEN DEPREMZEDELERE 100 BİN TL NAKDİ DESTEK!

Başkan Erdoğan afet bölgesi için şu ifadelere yer verdi:

"Bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre vatandaşlarımıza ilave destekler yapacağız. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz."

Deprem ölü sayısı son dakika güncellendi! 6 Mart AFAD verileri ile deprem vefat sayısı kaç oldu, kaç bina yıkıldı?

AFETZEDELERE BARINMA YARDIMI!

Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği sağlanacak.

Sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılacak. Bir yıl boyunca ödenecek barınma yardımı ev sahiplerine 60 bin lira, kiracılara 24 bin lira olacak.

Deprem ölü sayısı son dakika güncellendi! 6 Mart AFAD verileri ile deprem vefat sayısı kaç oldu, kaç bina yıkıldı?

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK Mİ?

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına "SİSMOLOJİ" denir.

Artçı depremlerin belli bir süresi yoktur. Depremden sonra meydana gelen artçılar 1 ay sürebildiği gibi 2 yılda da devam edebilir.