Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te, Meclis Üye Aday Listeleri ile ilgili kriz yaşanmıştı. Listelerde kota ve kontenjan uygulanmasına tepki gösteren CHP Gaziantep’te İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, İl ve İlçe Yönetimleri, yaşanan liste krizi nedeniyle istifa etmişti.

İSTİFALAR GENEL MERKEZE ULAŞTI

İstifalarını sunan Reisoğlu ve Yıldırım, partisinin seçim çalışmalarında adaylara eşlik etmeye devam ederken, CHP Genel Merkezinden flaş bir karar geldi. CHP Genel Merkezi, istifaların kabul edilmediğini Reisoğlu ve Yıldırım’a bildirdi. Kararın bildirilmesinin ardından Yıldırım’ın göreve geri dönüşe sıcak baktığı, Reisoğlu’nun ise konuyu değerlendireceği öğrenildi.

Gazi torunları Çanakkale’de ecdada dua ediyor Gazi torunları Çanakkale’de ecdada dua ediyor

REİSOĞLU YALNIZ BIRAKMADI

CHP İl eski Başkanı Reis Reisoğlu, GBB Başkan Adayı Muzaffer Ertürk’ü yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve GBB Başkan Adayı Fatma Şahin’in Ertürk’ün Seçim İrtibat Ofisi ziyaretinde de yalnız bırakmadı. Reisoğlu’nun AK Parti Heyetini karşıladığı ve yakından ilgilendiği görüldü.

GÖZLER MYK’DA…

Genel Merkezin istifaları kabul etmemesiyle ilgili karar bugün yapılacak MYK’da görüşülecek. MYK’dan çıkacak karar ile Reisoğlu ve Yıldırım’ın görevine devamına karar çıkması bekleniyor.