Artık tüm harcama kalemleri incelenecek ve kurumlar bu süre boyunca tam anlamıyla katılacaklar. Kamuda alım biletlerinin 3 yıl boyunca askıya alındığı da duyurulanlar arasında. Bakan Şimşek, canlı yayında tüm detayların paylaşıldığını ve alınan kararlara tüm bozulmaların uymadığını vurguladı. Bu adımlar son dönemdeki gelişmelerin biri haline gelmişti ve bu yeni gelişmelerle ilgili kamuoyunda merak edilen pek çok soru yanıtını buldu.

Bakan Şimşek’in açıklamalarının ardından konuya dair açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “Paketin, enflasyon ile mücadele noktasında para ve maliye politikası eşgüdümünü sağlayarak, başarı şansını artıracağı inancıyla ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

ENFLASYONLA MÜCADELE ZORLU BİR SÜREÇ

Twt2

GTO Başkanı Yıldırım’ın konuya dair açıklaması ise şu şekilde:

“Enflasyonla mücadelenin zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz.

Bu mücadelede başarıya sadece sıkı para politikalarıyla ulaşılamayacağını, sürecin maliye politikaları ve kamu tasarrufu ile bir bütünlük içinde yürütülmesi gerektiğini, yükün sadece iş dünyası ve vatandaşa yüklenmemesi kamu kesiminin de destek vermesi gerektiğini her platformda dile getirdik.

Bu bağlamda ekonomi yönetiminin açıkladığı "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" ni olumlu değerlendiriyoruz.”

Editör: Ahmet Oğuz Çapan