Gaziantep Üniversitesi kampüsündeki çarşı içerisindeki dükkanların kapatılıp sözleşmelerinin iptal edilme girişiminin ardından, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım’ın açıklamalarıyla başlayan gerilim devam ediyor. Önce GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Rektöf Prof. Dr. Arif Özaydın’a seslenerek, “Bu yanlıştan hemen dönün” çağrısı yapmıştı.

İddiaların hedefindeki isim olan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Özaydın ise, ididaların gerçeği yansıtmadığını ifade edeceğini belirtirken, çarşı içerisindeki işletmecilerden Okan Karalar sosyal medyadan Rektör Özaydın’a bazı sorular yöneltti.

İşte Okan Karalar’ın o soruları…

Sayın Rektör Arif Özaydın açıklamanıza istinaden dün öğleden sonra makamınızda yaptığımız görüşme üzerine size birkaç soru yöneltmek istiyorum!

1) Size çarşı içindeki işletmemize tahliye yazısı yazdığınızı öğrendik dediğimde ve bunun nedenini sorduğumda "YEME İÇMEYLE KALKINMA OLMAZ,BENİM ÇARŞIDA BAŞKA PLANIM VAR!" dediniz mi?  Hem de gastornomi şehrinde!

2) Çarşının kuruluş mantığının öğrencilerin yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak da olduğunu ve diğer üniversitelerde bunun örneği olduğunu söylediğimde,tek tek tahliye yoluyla bu kadar esnaf mağdur olacak dediğimde "BANA BÖYLE ÖRNEKLERLE GELMEYİN,EN SEVMEDİĞİM İŞLER" dediniz mi?

3) Pandemi döneminden dolayı,para kazanmayı geçin yapılan yatırımlar bile çıkmadı dediğimde "BANA NE,AÇARKEN BANA MI SORDUNUZ?" dediniz mi?

Devletin sürekliliği vardır ve sizin o dönemde idari bir göreviniz yoktu.Hangi idari sıfatla size danışacaktık?

4) İçeride çalışan personeller var,işsiz kalacaklar dediğimde "KARDEŞİM BEN İKTİSATÇIYIM BENİM GİBİ DÜŞÜNEMEZSİNİZ" dediniz mi?"

Yatırımı engellemeyi ve istihdamı baltalamayı bir iktisatçı olarak nasıl izah ediyorsunuz?

5) Simitçiye de tebligat çıkarmışsınız ama yazıyı geri çekmişsiniz dediğimde "ARAYA BİRİ GİRDİ AMA O DA BOŞALTACAK" dediniz mi?"

REFORM HABER'İN NOTU: Sn. Rektör göreve geldiğinizden bu yana şehre faydalı olabilecek ne gibi çalışmalar yürüttünüz! aldığınız karar tamamıyla yanlış. 'Ben yaptım oldu' diye bu kentte bir fayda sağlayamazasınız...Bu iddailara nasıl bir yanıt vereceksiniz merakla bekliyoruz!!!