Uzun süredir tedavi gören ve bir kaç kez operasyon geçiren Hikmet Sevcan Türkiye, Gaziantep-Kilis  ve bir çok Avrupa ülkelerinde tanınıyordu.

İstanbul’da otellerinin yanı sıra Gaziantep'te ve Bulgaristan’da işyerleri  bulunan Sevcan ‘ın cenazesinin 16 Nisan 2024  Salı günü öğle namazına mütakiben İstanbul Ataköy’de aile mezarlığında defnedileceği öğrenildi.  

Türkiye'nin yanı sıra bir çok Avrupa ülkelerinde tanınan  Hikmet Sevcan, eğitim hayatına Gaziantep Kozanlı’da İsmet Kaya İlkokulu’nda başlamıştı.

İlkokulu Gaziantep’te bitiren, Çocukluk yıllarında İstanbul’a yerleşen Sevcan, ortaokul  ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul'da Kapalı Çarşı’da iş hayatına başlamıştı. 5 yıldızlı oteller zinciri olan Sevcan doğduğu memleketine yatırımlar yaptı. 

Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı

Fırtınalı  hayatı ile dikkat çeken 1943 Gaziantep-Kilis doğumlu Hikmet Sevcan, ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

BİR ROPÖRTAJDA KENDİNİ ANLATMIŞTI

MAFYA BABASI DEĞİL, ÇOCUKLARIMIN BABASIYIM MAFYA İŞLERİNDE BENİM İSMİMİ KULLANANLAR VAR

Türkiye ve Gaziantep’in tanınmış işadamlarından birisi olan Özel Sevgi Hastanesi sahibi Hikmet Sevcan’ın hayat hikâyesi adeta filmlere konu olacak cinsten.

Kamuoyunda mafya babası olarak bilinen Sevcan’ın çocuk yaşlarda İstanbul’da başlayan iş hayatı başarı öyküleriyle dolu. Özel Sevgi Hastanesi sahibi Hikmet Sevcan, kendi hayat hikayesini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. İşte Sevcan’ın kısa ama film gibi hayat hikayesi…

HİKMET SEVCAN KİMDİR?

Hikmet Sevcan, ilkokulu Gaziantep’te Kozanlı’da İsmet Kaya İlkokulu’nda başladı. İlkokulu Gaziantep’te bitirdi. Ondan sonra babam rahmetli İstanbul’a yerleşti. Daha sonra gelerek bizi de aile olarak İstanbul’a götürdü. İstanbul’a yerleştikten sonra ben ortaokul ve liseyi İstanbul’da bitirdim.

Ondan sonra Kapalı Çarşı’da babamın arkadaşları vasıtasıyla kuyumculuğa başladım. Uzun yıllar orada kuyumculuk yaptım. Daha sonra iş hayatını genişletmek için Kapalı Çarşı’nın dışına çıktım. İş hayatına atıldım. Önce küçük bir inşaattan başladım, sonra otelciliğe geçtim.

Bu arada otelciliği turizm A belgeli müracatta bulundum. Otelciliği turizmle beraber yürütmek için İngiltere’nin başkenti Londra da Oxford Street’de iki katlı bir daire kiraladım.

Oradan Türkiye’ye İstanbul’a Antalya’ya turist göndermeye başladı firmam. Ve her geçen gün orada genişledik Afta diye bir belge var buranın AYT’si gibi o belgeyi aldım kendi adıma.

Sonra bilet satma hakkı aldık bütün dünyaya Amerika’da dahil. Bütün dünyaya uçak bileti satmaya başladık. Sonra Londra’dan Bulgaristan’a geldim Türkiye’ye daha yakın olduğu için.

Bulgaristan da İngiltere’nin temsilcisi olarak 13 tane mağaza açtım. Çeşitli elektronik eşyalar, teyp gibi aletleri Japonya’dan, Kore’den Bulgaristan’a 352 mağazaya mal vermeye başladım.

İngiltere’ ye de satmaya başladım. 22-25 yaşları arasındaydım. İş hayatıma 18 yaşında başladım. Kapalı Çarşı’ya girdiğimde 20 yaşlarındaydım. Ticari hayatımı kapalı çarşıda öğrendim.