Reform Haber, Gaziantepli vatandaşların talep ve isteklerini gündeme getirmeye devam ediyor. Reformhaber.com'a konuşan Gaziantepli vatandaşlar halk ekmek uygulamasını görmek istediklerini söylediler.

Daha önce de kentte gündeme getirilen halk ekmek uygulaması artan un ve ekmek fiyatlarıyla birlikte yeniden tartışma konusu oldu. Şahinbey ilçesinde ikâmet ettiğini belirten vatandaşlardan Uğur Kara, halk ekmek uygulamasının özellikle büyükşehirlerde olduğunu hatırlatarak, Gaziantep'in de halk ekmek uygulamasına ihtiyacı olduğunu savundu. Kara, "Bir çok farklı kente baktığımız zaman bu uygulamanın olduğunu görüyoruz. Bizler de yerel yöneticilerimizden bu uygulamanın farklı noktalarda olmasını talep ediyoruz." dedi.

"Her yerde olmalı"

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinde farklı belediyeler tarafından uygulamaya konulan Halk Ekmek özellikle maddi durumu daha düşük kişiler tarafından tercih ediliyor. Kimine göre de Halk Ekmek tüm vatandaşlara hitap ediyor. Vatandaşlardan Muhammed Kaya şöyle konuştu: "Memur, işçi, patron farketmeksizin aslında herkesim halk ekmeği tercih edebilir. Halk ekmeğin kaliteli olması, hijyenik olması tercih sebeplerinden olabilir. Bu illere göre de değişiklik gösterir. Bu uygulamanın sadece Gaziantep değil aslında Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerekmektedir diye düşünüyorum."

"Sıcak ekmek kültürü var ancak halk ekmeği tercih edenler olabilir"

Bir başka vatandaş Mehmet Taş ise Güneydoğu bölgesinde daha çok taze ve sıcak ekmeğin tüketildiğini hatırlatarak uygulamanın zayıf kalabileceğini kaydetti. Taş şunları ifade etti: "Gaziantep'te sıcak ekmek ve taze ekmek kültürü yayın dolayısıyla bu uygulama zayıf kalabilir ancak fiyatlar ve koşullar da ortada olduğu için halk ekmeği tercih edecekler muhakkak olacaktır. Belirli bölgeler ve ilçelerde bu uygulama yapılabilir. Denenirse ve tepkiler görülürse talebin uygunluğu da ortaya çıkacaktır"

Öte yandan yerel yönetimlerin konuyla ilgili çalışma yapıp yapmayacağı henüz netlik kazanmadı. 

Azat Özkahraman