Gaziantep’in ilçesi Şahinbey Belediyesinin organize ettiği Ampute Futbol Şampiyonalar Ligi 21-23 Mayıs Tarihlerinde yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel,

“Pandemi koşullarında mümkün olabilecek en güzel organizasyonu yapmak üzere he türlü çabayı gösterdik. Ülkemize bununla ilgili bir gurur yaşatmak istiyoruz” dedi.

TSYD'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yapılan basın toplantısında konuşan Güzel, Şahinbey ilçesinin 1 milyon 250 bin nüfusuyla şu anda Ülkemizdeki 59 ilden daha büyük bir potansiyele sahip bulunduğunu belirterek, spora verilen olağanüstü önemi ve bu alandaki çalışmaları anlattı.

Şahinbey ilçesinin spor tesisleri açısından dünya çapında denilebilecek kadar geniş imkanlara sahip olduğunu aktaran Cuma Güzel, bunun örneklerini barkovizyon ile gösterdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da spora büyük önem verdiğini ve sporun hemen her türlüsünü yaptığını bununla ilgili çekimlerle gösteren Güzel, sporla eğitimi bir arada değerlendirdiklerini, okullara ve  öğrencilere önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

İsteyen her okula gerekli spor tesisinin belediye tarafından yapıldığını belirten güzel, gerekli spor malzemelerinin temininde de yardımcı olduklarını bildirdi. Bugüne kadar öğrencilere yapılan spor malzemesi yardımlarını örnekleyen güzel, Şampiyonalar Ligi sırasında da 10 bin bisikletin hak eden öğrencilere verileceğini açıkladı.

Bisiklet ve öteki armağanlarla ilgili olarak temel ölçütün, okulda başarı olduğunu anlatan Güzel, bununla ilgili  değerlendirmenin “6 takdir belgesi getir, bisikleti götür” şeklinde olduğunu bildirdi.

21 Mayıs günü başlayacak Ampute Futbol Şampiyonalar Ligi ile ilgili bilgi veren Cuma Güzel, organizasyonun açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılmasını beklediklerini aktardı. Organizasyona katılacaklarını bildiren İngiltere, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin son anda vazgeçmeleri nedeniyle İtalya, Polonya, Gürcistan ve Azerbaycan takımlarıyla Türkiye Şampiyona Şahinbey Belediyesinin katılımıyla maçlar yapılacak. Cuma Güzel, “İçinde bulunduğumuz pandamı koşullarında katılmaktan vazgeçen ülkelere niye böyle yapıyorsunuz diyebilme durumumuz yok. Gelenler sağ olsun diyerek işimize bakacağız” dedi.

Toplantıda bununla ilgili soru üzerine de Güzel, pandemi koşullarıyla ilgili her türlü önlemin alındığını, bununla ilgili 50 maddelik bir protokol yapıldığını açıkladı. Sporcuların ve yöneticilerin tamamen izole biçimde olacaklarını aktaran Güzel, sağlıkla ilgili her türlü önlemin en üst düzeyde gerçekleştirileceğini vurguladı. Şampiyonada 8 hakem görev yapacak, bunların 3’ü Türk olacak. Cuma günü başlayacak şampiyona pazar günü sonuçlanacak.