Gaziantep'te özellikle Valilik ve başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurumlar tarafından sıklıkla ağaçlandırma çalışmaları yürütülürken KÜSGET Sanayi Sitesi B blokta ağaçlar yerlerinden sökülüp kaldırımlar kaldırılıyor. Ağaçların söküldüğü görüntüler esnafın da vatandaşların da yoğun tepkisini çekiyor.

Alınan bilgiye göre KÜSGET Sanayi Sitesi B bloktaki ağaçlar ve kaldırımlar yol genişletme çalışmaları için kaldırılıyor. Yolun öbür tarafını işgal eden ve burada dükkanlar yapılmasına zemin hazırlayan KÜSGET yönetimi şimdi bu yolu yeniden genişletmek için ağaçları kesiyor, kaldırımları kaldırıyor. Bu duruma karşı yetkilerce nasıl bir adım atılacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan, MHP Şahinbey İlçe Başkanı ve KÜSGET esnaflarından İlker Kızıklı da KÜSGET'de yapılan ağaç katliamına tepki gösterdi.

Kızıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ağaç kıyımının takipçisini olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Küsget sanayi sitesinde, park olan yere işyeri yapıp, sonrada yol daraldı diye karşısındaki parkın alanını küçültmek. Plansız işler 30 senelik ağaçlara malolacak. Buna kim göz yumarsa yumsun. Ben yummayacağım."