Avrupa medya satın alma stratejileri belirlenirken öncelikle hedef kitle analizinin doğru bir şekilde yapılması olmalıdır. Hedef kitle analizi, yayın zamanının belirlenmesi, kaliteli içerik, medya satın almada önemli unsurlardır. Avrupa medya satın alma stratejileri planlamadan raporlamaya kadar tüm aşamalarda titizlik ister. Avrupa’da bulunan markalar ya da Avrupa ile ticareti olan markaların Türk televizyonlarından reklam satın almaları pazardaki yerlerini genişletecektir.

Avrupa medya planlama ve satın alma nasıl yapılır?

Marka değerini arttıran ve ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan medya satın alma stratejileri hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır. Medya satın almada, marka imajı doğrultusunda belirlenen bütçeye uygun stratejiler hazırlanmalıdır. Markanın hedef kitlesi belirlenmeli, hedef kitlenin talep ve beklentileri göz önünde bulundurulmalıdır. Hazırlanan reklam içerikleri kaliteli ve etkili olmalıdır. Ürün ve hizmeti anlatan uygun görseller kullanılmalıdır. Ayrıca reklam içeriklerinde, açıklayıcı kısa ve dikkat çekici ses ve metin unsurları özenle seçilmelidir. Medya planlama ve satın almanın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Tutus Media ile etkili Avrupa medya satın alma stratejileri

Ürün, pazar, tüketici (hedef kitle) ve reklam ve mecra analizi hakkında elde edilen bilgiler satın alma stratejini belirlemede oldukça önemlidir. Ürünün pazardaki durumu, geçmişi ve yapısının bilinmesi süreklilik durumunun dikkate alınmasını sağlar. Ürünün bulunduğu pazarın yapısı, büyüklüğü ve rakip ürünlerin dağıtım kanalları da ayrıntılı analiz edilmelidir.

Hedef kitle analizinde ise tüketicinin yaş ve sosyal durumu, tüketim sıklığı, psikografik durumu ele alınır.

Reklam ve mecra analizi ise medya performansı, medya kullanım şekli mecra bilgilerini içerir. Tutus Media olarak tüm bu özellikleri göz önünde bulundurularak Avrupa medya satın alma stratejileri belirliyoruz.

Hangi Avrupa televizyonlarında reklama çıkabilirsiniz?

Avrupa pazarına açılmak istiyorsanız, ürün ve hizmetlerinizin Avrupa Türk televizyonlarında gösterilmesi avantajlı olacaktır. Euro D, Euro Star, Atv Avrupa, Show Türk, TV8 INT, Kanal 7 Avrupa gibi çok izlenen Avrupa televizyonlarında sizler için reklama çıkıyoruz. 360° Medya Ajansı olarak Tutus Media marka ve hedef kitlenize uygun medya satın alma çözümleri üretiyor. Strateji belirme ve çalışma sonrası raporlamalarla başarınızı ölçebilirsiniz.

Tutus Media olarak Avrupa'da yayın yapan Türk televizyonlarında markanız için en uygun yer ve zaman planlamasını yapıyoruz. Tutus Media profesyonel kadrosuyla medya satın alma işlemlerinizin tüm aşamalarında sizinle.