Süper Lig'in 34. hafta mücadelesinde Avrupa yarışında yer alan Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor ile alt sıralardan kurtulmayı hedefleyen Selçuk İnan'ın çalıştırdığı Gaziantep FK karşı karşıya geldi.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’nü 4-2 mağlup etti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

51. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Visca’nın pasında Onuachu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2

61. dakikada Trezeguet’in ceza sahası içine ortasında Onuachu’nun vuruşunda kaleci Nita, topu çeldi.

65. dakikada ceza sahası içindeki Onuachu’nun pasında ceza yayı üzerinde Bardhi’nin şutunda top filelere gitti. 2-2

66. dakikada Visca’nın sağ kanattan penaltı noktasına doğru ortasında Onucha topu ağlara yolladı. 3-2

68. dakikada Trezeguet’in ceza sahası içine ortasında topu göğsüyle önüne alan Onuachu, düzgün bir vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Nita’nın sağından filelerle buluşturdu. 4-2

Hakemler: Direnç Tunusluoğlu, Alexs Taşcıoğlu, İbrahim Bozbey

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Batista Mendy, Denswill, Arif Boşluk, Berat Özdemir (Umut Güneş dk. 46), Bardhi, Fountas (Trezeguet dk. 46), Visca (Orsic dk. 74), Pepe (Fernandez dk. 74), Onuachu (Enis Destan dk. 79)

Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Umut Bozok, Kerem Şen, Mehmet Can Aydın, Enis Destan

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Gaziantep FK: Nita, Papy Djilobodji, Arda Kızıldağ, Ertuğrul Ersoy (Ömürcan Artan dk. 84), Nicolas Nkoulou (Figueiredo dk. 76), Deian Sorescu, Salem M’Bakata, Jamiro Monteiro (Ogün Özçiçek dk. 76), Maxim, Mustafa Eskihellaç (Gradel dk. 84), Denis Draguş (Badji dk. 90)

Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Furkan Soyalp, Mirza Cihan, Markoviç, Mehmet Kuzucu

Teknik Direktör: Selçuk İnan

Goller: Deian Sorescu (dk. 12), Draguş (dk. 21) (Gaziantep FK), Onuachu (dk. 51, 66 ve 68), Bardhi (dk. 65) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Maxim, Ogun Özçiçek (Gaziantep FK), Bardhi (Trabzonspor)

Akyazı Stadyumu'nda oynanan ve hakem Direnç Tonusluoğlu'nun düdük çaldığı müsabaka büyük bir heyecana sahne oldu.

Ev sahibi takım Trabzonspor, ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta rakibini 4-2'lik skorla mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.

Gazi torunları Çanakkale’de ecdada dua ediyor Gazi torunları Çanakkale’de ecdada dua ediyor

Gaziantep FK, ilk yarıyı önde bitirdi

Trabzonspor'un cezası sebebiyle ev sahibi ekibin seyircilerinin yer almadığı müsabakanın ilk devresini Gaziantep FK, 12 dakikada Deian Sorescu ve 21. dakikada Denis Draguş'un golleriyle 2-0 önde kapattı.

Trabzonspor'dan kısa sürede harika dönüş

Maçın ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Trabzonspor, üst üste bulduğu gollerle skoru kısa sürede durumu 4-2'ye getirdi ve maç da bu skorla sona erdi.

Trabzonspor'da uzun süre sonra ilk 11'e geri dönen Paul Onuachu 50, 66 ve 68. dakikalarda bulduğu gollerle hat-trick yaptı.

Trabzonspor'un diğer golünü ise 65. dakikada Enis Bardhi kaydederken, Bardhi'nin golünde de asisti yapan isim Paul Onuachu oldu.

Onuachu, Sörloth'un ardından bir ilke imza attı

Öte yandan Paul Onuachu, Alexander Sörloth'tan (Ocak 2020) sonra hat-trick yapan ilk Trabzonspor futbolcusu oldu.

Trabzonspor yerini korudu

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor ligde iki maç aradan sonra iç sahada galibiyet almayı başarırken 58 puana ulaşarak 3. sıradaki yerini korudu.

Ligdeki son 5 maçında 4. kez mağlup olan Gaziantep FK ise 34 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki maç haftasında Trabzonspor deplasmanda Samsunspor'a konuk olurken, Gaziantep FK sahasında Hatayspor'u konuk edecek.

Abdullah Avcı: "Bugün eksiğimiz, taraftarımız. Umarım bizi önümüzdeki sezon yalnız bırakmazlar."

Abdullah Avcı: "1 haftada üçüncü maç. Ocak ayından beri takvim çok sağlıklı gitmiyor. Kendi adıma söylemiyorum, Türk futbolu için söylüyorum. Sağlıklı bir durum değil oyuncuların ritim bulması için. Önümüzdeki sezon daha düzenli olmasını umuyorum. Ligde 15 takım Avrupa veya ligde kalmak için mücadele ediyor. Bizim hedefimiz lig üçüncülüğü, avantajımızı daha iyi hale getirebilmek için bugün kazanmak istiyoruz. Oyun olarak geliştiğimizi görüyoruz."

Selçuk İnan: "Artık her maç final, dün rakiplerimizin bir kısmı kaybetti. Ne olursa olsun bizim maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Geçen hafta kazandık ama bunun daha anlamlı olması için bugün puan ya da puanlar almamız lazım."

Abdullah Avcı: "Artık sonuna mı gidiyoruz bilmiyorum. Bütün oyuncularım yavaş yavaş karşıma çıkmaya başlıyor. Bugün de Selçuk İnan ile karşılaşacağız."

Gaziantep FK'nın ilk 11'i: Nita, Ertuğrul, Arda, N'Koulou, Djilobodji, M'Bakata, Sorescu, Monteiro, Maxim, Mustafa Eskihellaç, Draguş. 

Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Meunier, Denswil, Mendy, Arif, Berat, Bardhi, Fountas, Pepe, Visca, Onuachu.

Sakatlıkları süren Taxiarchis Fountas ve Trezeguet'nin oynayıp oynayamayacağı ise maç saatinde netlik kazanacak. Trabzonspor'da bir önceki karşılaşmada sarı kart gören Eren Elmalı, sarı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Ligde son maçında galibiyet alan Trabzonspor, 55 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK ise 34 puanla 16. sırada yer alıyor.

Papara Park'ta saat 19.00'de başlayacak müsabakayı hakem Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Mücadele beIN Sports 1 ekranlarından yayınlanacak.

Karşılaşmanın VAR hakemi İtalyan Marco Di Bello oldu.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek.