REFORM HABER - 15 Mayıs'ta Ukrayna-Kanada işbirliğinde düzenlenen Toronto-Ukrayna Festivali'nde, Gaziantep Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi'nde ders gören 18 yaşındaki Heva Kale, bateri dalında rakiplerini geride bırakarak dünya birinciliğe uzandı.


“Hedefim iyi bir müzisyen olmak”
Hedefinin iyi bir müzisyen olmak olduğunu ifade eden Kale, “14 yaşından beri bateri çalıyorum. Annem müzik öğretmeni. O yüzden hep müzik ile iç içe büyüdüm. İlk önce piyano çaldım sonra çello ama hiç biri bateri kadar beni çekmedi. Ukrayna-Kanada işbirliğinde düzenlenen Toronto-Ukrayna Festivali'ne katıldım ve birinci oldum. Müzikle ilgilenmek istiyorum. Bu senede inşallah konservatuvara hazırlanacağım. Hedefim iyi bir müzisyen olmak. Bende emekleri geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


“Bateriye, Güneydoğu'dan ilgi artıyor”
Son zamanlarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bateriye yoğun bir ilginin bulunduğunu ifade eden Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi bateri hocası Gökhan Bahar, “Gaziantep’te yaklaşık 7 senedir bateri dersi veriyorum. Heva Kale, bizim en yetenekli öğrencimiz. Bugüne kadar 2 derece aldı. Çok çalışıyor, çok emek veriyor. Bu dereceler boşa değildir. Başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonraki hedefi konservatuvar, inşallah iyi bir müzisyen olur.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden son zamanlarda bateriye aşırı bir talep var. Güneydoğu’dan, Gaziantep’ten dünya birincisi çıkması çok önemli bir şeydir” diye konuştu.