REFORM HABER- GİBTÜ’de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bilgiler paylaşıldı. 

2021 yılının ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmesi münasebetiyle Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi.  Törende Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Güngörmüş,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli Mücadeleye vurgu yaparak açıklamalarda bulunan, Prof. Dr. Zeynep Güngörmüş, “2021 yılı, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı olarak ilan edildi. Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan bir programda da Sayın Cumhurbaşkanımız, İstiklal Marşının önemini vurgulamıştır ve bu hepimizi onurlandırmıştır. 7’den 70’e hemen herkesin ezbere bildiği okuduğu İstiklal Marşımız, ülkemizin yaşadığı bu döneme ışık tutmaktadır. Mehmet Akif, tamamen bir marka. İstiklal Marşı, Türk milletinin kahramanlığının, inancının, kültürünün, medeniyetinin ve bütün değerlerinin abidevi bir ifadesi. Dolayısıyla bugün, bizim en güzel günlerimizden biridir. Biz, binlerce yıllık bir milletin evlatlarıyız. Tamamen yok edilmeye çalışılan bir milletin, küllerinden yeniden doğduğu, yıllarca süren dünya genelindeki savaşın arkasından Çanakkale Zaferi ve müteakiben Milli Mücadele’nin sonucunda yazılmış olan bir marş ve bunu yazan bir şair. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının anlatıldığı bir gün. İfade edildiği gibi; gençlerimiz olduğu sürece, bu devlet ebediyen yaşayacak. Şairlerimiz ebediyen şiirlerini yazmaya devam edecek, ezanlarımız ebediyen okunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Adnan Akalın, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından önemli anekdotlar aktardı. Özellikle, Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı kaleme alma süreciyle ilgili önemli bilgileri paylaştı. Törende Mehmet Akif’in Safahat adlı eseri katılımcılara hediye edildi.