2021 yılını değerlendiren Başkan Kaya, asgari ücret artışının uzun vadede yeterli olmayacağını söyledi. Kaya, “2021 yılı ülkemiz için maalesef sıkıntılı geçti. Esnaf, çiftçi, toplumun tüm katmanları büyük bir ekonomik buhranın içerisindedir. Merkez Bankası da ısrarla aynı hatayı yapıyor. Faizi bu şekilde düşüremeyeceklerini anlayamadılar. Bu karar her şeye zam demek. Asgari ücret artışı, kısa vadeli sürede işçileri rahatlatacak olsa da uzun vadede sıkıntıyı bertaraf edecek düzeyde değil. Ülkemizde demokrasi ve hukuk anlamında, sağlık anlamında büyük problemler yaşanıyor. Ülke olarak çoklu bir kriz yaşıyoruz. Gaziantep de bundan çok farklı değil. Sanayicilerimiz büyük bir özveriyle, büyük bir ihracat hamlesi içerisinde çalışsa da esnaf, çiftçi perişan halde.” diye konuştu.

“Çözümlerimiz hazır”

Deva Partisi olarak saha vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler yaptıklarını dile getiren başkan Kaya, “63 bin vatandaşımızla birebir görüştük. 6 bin 354 esnafı birebir ziyaret ettik. Tüm ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz tablo üzücü. Gençlerimiz yurt dışına gitme hayalleri kuruyor. Deva Partisi olarak büyük bir ivmelenme içerisindeyiz. Vatandaşların çok ciddi teveccühü var. Ak Parti’den kopuşlar olduğunu görüyoruz. Toplumun tüm bileşenlerini dinliyoruz. Çözümlerimiz de hazır” şeklinde konuştu.

“22 başlıkta sorunları ele alıyoruz”

Deva Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda 6 ayda ekonomiyi düzeltecek bir politikaya sahip olduklarını ifade eden Kaya şunları dile getirdi: “İl ve ilçe teşkilatlarımızı kurduk. Temsilcilerimizin de büyük bölümünü tamamladık. 22 başlıkta sorunları ele alıyoruz ve çözüm önerilerini topluma deklare ediyoruz. Tarım, dijital dönüşüm gibi eylem politikalarımızı açıkladık. Hükümete geldiğimizde ne yapacağımız belli. Ülkemizin yaşadığı ekonomik buhranı 6 ay içerisinde ayağa kaldırırız. Mevcut yöneticilere de yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Sadece tenkit üzerine kurulu değiliz. Belediyelerimiz lüks harcamalarını bir kenara bırakıp sorunlara çözüp üretmeli. Halk ekmek sistemini hayata geçirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Şehrimiz PR çalışmalarıyla yönetiliyor. Halka kulak verilerek iyi olunabilir. Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. İktidara gelmek için kurulmuş bir partiyiz.”

“Meseleyi tek taraflı göstermemek lazım”

Gaziantep’te artan lokanta fiyatlarıyla ilgili de esnafın hedef gösterildiğini savunan DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Kaya, şunları kaydetti: “Dengeyi sağlamamız gerekiyor. Esnafımızı hedef gösteren bir anlayış var. Etin, unun, şekerin fiyatı belli. Çiftçimizi desteklemez iseniz gübre fiyatı altında ezdirirseniz fiyatlar artar. Meseleyi tek taraflı göstermemek lazım. Vatandaşın aynı ürünü yeme gücü yok. Muzun tadını bilmeyen çocuklarımız var. Kahrolduk. Sorun çok taraflı. Esnafımızın da hedef gösterilmesine karşıyız. Güven başta olmak üzere doğru ekonomik politikaları sağlamamız lazım. Eylül ayından bu yana faizi indirdiğinizde enflasyon inmiyor yukarıya doğru tırmanıyor. Bir iki defa denendi olmadı maalesef şimdi dördüncüsünü denediler. Olmadı. Çin modeli gibi bir ad konuyor bunun adı yönetememedir.”

Gencay Mihyaz