2020-2021 sezonunu değerlendiren Gaziantep ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir, 75 spor kulübünün aktif olduğunu bildirdi. Pandemiden dolayı liglerin ertelendiğini ve yeni oynanmaya başlandığını hatırlatan Gözegir, “2020-2021 yılı sezonunu yeni açtık. Biliyorsunuz pandemi nedeniyle 2019-2020 yıllarında sezonu oynamak kısmet olmadı. BAL ligi başta olmak üzere amatör ligini de açtık. 1. Amatör küme ve 2. Amatör kümeyi açacağız. Kulüplerin antrenman kuralarını çektik. Futbol Federasyonundan da onayları geldi. 85 amatör kulübümüz var bunun aktif olanı 75. Bu kulüpler maddi olanaklar ve başka nedenlerle lige katılamayabiliyorlar bundan ötürü takım sayısı değişkenlik gösterebiliyor. Bunlar içerisinde kadın takımlarımızda var ve bir tanesi süper ligde.” dedi.

“Sakatlık yaşarlar diye de korkuyoruz”

“Pandemi amatör spor kulüpleri için çok sıkıntılı geçti” diyen ASKF Başkanı Gözegir, amatör spor camiasının 2 yıl spordan uzak kaldıklarını ifade etti. Sporcuların sakatlık yaşama riskiyle karşı karşıa olduğunu söyleyen Gözegir, sporcuların performansına dikkat çekti. ASKF Başkanı Gözegir şöyle konuştu: “Hem hakemlerimiz hem sporcularımız 2 yıl futboldan, spordan uzak kaldılar. Çocuklarımız hakikaten şuan çok zorlanıyorlar. Sakatlık yaşarlar diye de korkuyoruz. Performans düşüklüğü de var. İnşallah kısa sürede adapte olup performanslarını yükseltirler. Biliyorsunuz pandemi sürecinde korona olan arkadaşlarımız, antrenörlerimiz oldu. Her şeyde bir iz bıraktı. Sıkıntılı bir süreç yaşadık Allah bir daha göstermesin.”

“Alt yapı görevi görerek sporcu yetiştiriyoruz”

Amatör sporun ve amatör liglerin önemine vurgu yapan Gaziantep ASKF Bakşanı Gözegir, ASKF olarak bir alt yapı görevi gördüklerini kaydetti. Gözegir, “Takımlarımızın 13-14-15-16-17-19 kategorilerinde sporcu çocuklarımız yetişiyor. U ligleri dediğimiz küçük liglerde oynuyorlar. Onların da faaliyetleri durmuştu şimdi yeniden oynuyorlar. Amatörde yaş kısıtlaması da var. Bunun için tamamıyla bir alt yapı görevi görerek profesyonele gençlerimizi hazırlayarak sporcu yetiştiriyoruz. Kulüplerimiz, yöneticilerimiz, başkanlarımız inanın çocuklarının rızkından keserek hizmet ediyorlar. Biz de olduğu kadar onlara destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Tesislere ihtiyacımız var”

Yerel yönetimlerin de amatör spor konusunda kendilerine destek verdiğini belirten Gözegir, “Tüm takımlarımıza Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz 4 bin lira maddi katkıda bulundular. 2 yıldır kulüplerimiz destek almamıştı ve amatör destek verilmesi gerektiğini de belirtti başkanımız Fatma Şahin. Amatöre destek verilmezse iyi sporcular çıkmaz. Şehitkamil Belediyemiz de güzel bir tesis yaptılar. Tesisler de arz-talep meselesi. Ne kadar takım fazlalaşırsa o kadar fazla tesis çıkıyor. Biz genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Bizim de kesinlikle tesislere ihtiyacımız var. Sadece futbolda değil bütün branşlarda tesisler lazım” dedi.

“Tesisleriniz varsa başarılı sporcular çıkarabiliyorsunuz”

Denizden uzak olmalarına rağmen olimpiyatlara sporcu yetiştirdiklerini de sözlerine ekleyen ASKF Başkanı Gözegir, “Denizden uzağız ama olimpiyatlara sporcu çıkarıyoruz ve başarı elde ediyoruz. Eğer tesisleriniz varsa başarılı sporcular çıkarabiliyorsunuz ve onları orada istihdam edebiliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gencay Mihyaz