60. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nın finalinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor, bugün İstanbul’da karşılaşacak. Süper Lig’de sezonu 14. sırada bitiren Yukatel Kayserispor ile 10. sırada tamamlayan Demir Grup Sivasspor’un karşı karşıya geleceği finali kazanacak takım, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele verme hakkı elde edecek. Kayserispor, daha önce bir kez final oynadığı kupada şampiyonluğa ulaşmıştı. Türkiye Kupası’nda daha önce yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Sivas ekibi, ilk kez finalde.

Kayserispor-Sivasspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye Kupası finali...

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Kayserispor-Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası finalini Halil Umut Meler yönetecek. Bu akşam saat 20.45'te başlayacak ve A Spor'dan naklen yayınlanacak karşılaşmanın canlı skor takibi ile tüm detayları haberimizde olacak.

Kayserispor-Sivasspor muhtemel 11'ler:

Kayserispor: Lung, Onur, Hosseini, Uğur, Carole, İbrahim, Abdülkadir, Kemen, Emrah, Thiam, Gavranovic

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Caner, Aaron, Uğur, Hakan, Ulvestad, Fajr, Erdoğan, Gradel, Yatabare

1962’den bu yana

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963’ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi.

Rıza Çalımbay: Kayseri’nin kupası var ama bizim yok

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay final öncesi düzenlenen basın toplantısında iddialı konuştu. Deneyimli hoca, “Bizim hedefimiz var. Kayseri’nin kupası var ama bizim yok. Biz 3 senedir art arda Avrupa’ya gidiyoruz, bu sene de gitmek istiyoruz. Kendim de Sivaslıyım. Sivas en fazla İstanbul’a göç veren bir ilimiz. Biz nasıl Alanya maçında müthiş bir taraftarla oynadık, Kayserispor karşısında da daha fazla taraftarımızın olacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Hikmet Karaman: Hak eden kazansın

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “İki takımı da tebrik etmek lazım. Türkiye Kupası’na katılan 130 takım arasından finale gelmek çok zor bir iş. İki Anadolu takımı final oynayacak, Cumhuriyetimiz’in temellerinin atıldığı Sivas ve Kayseri’nin finalde olması çok anlamlı. Rıza Çalımbay hocamı tebrik ediyorum. Hak eden kazansın. Taraftarımız bizim için çok önemli. Trabzonspor maçında taraftarımız bizi müthiş destekledi. Taraftarımızı bekliyoruz.”

İlhan Parlak: Çok zorlu bir yoldan geldik

Kayserispor Kaptanı İlhan Parlak, “Bu sezonu kupayla taçlandırmayı çok istiyoruz. Çok zorlu bir yoldan geldik. Fenerbahçe Beşiktaş ve Trabzon’u eledik. Finalde de işimiz kolay olmayacak. Ancak inancımız tam” dedi.

Ziya Erdal: Ayrı bir anlam ifade ediyor

Sivasspor Kaptanı Ziya Erdal, “Bir Anadolu derbisi olacak ve bunun sonunda da bir kupa var. Ben Sivaslıyım, İlhan Kayserili. Ayrı bir anlam ifade ediyor. Sezona başlarken kupanın ilk başından sonuna kadar gideceğimize inanmıştık ve bunu başardık. Yarın son 1 adım kaldı. İnşallah o adımı atıp kupayı kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kayserispor, 3 büyük eledi!

Yukatel Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. turda Artvin Hopaspor, 4. turda Alagöz Holding Iğdır FK, 5. turda 68 Aksaray Belediyespor, son 16 turunda Fenerbahçe, çeyrek finalde Beşiktaş ve yarı finalde de Trabzonspor’u eleyerek finale yükseldi.

Sivasspor finale nasıl geldi?

Demir Grup Sivasspor 5. turda MKE Ankaragücü, son 16 turunda Royal Hastanesi Bandırmaspor, çeyrek finalde VavaCars Fatih Karagümrük ve yarı finalde Aytemiz Alanyaspor’u saf dışı bırakarak finale çıktı.

Kayseri 14 yıl sonra

Yukatel Kayserispor, daha önce bir kez final oynadığı kupada şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-Kırmızılı ekip, 2007-2008 sezonunda finalde Gençlerbirliği ile karşılaştı. Kayseri ekibi, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 berabere biten maçta rakibine penaltı atışlarında 11-10 üstünlük sağlayarak kupayı müzesine götürdü.

Sivas ilk defa finalde

Sivas ekibi, Kayserispor’u yenerek kulüp tarihinde ilk kez kupa sevinci yaşamak istiyor. Kırmızı-Beyazlılar, kupayı kazanırsa üst üste 3. kez Avrupa Kupaları’na katılma hakkı elde edecek. Sivasspor kupada daha önce 3 kez yarı final heyecanı yaşamıştı. Türkiye Kupası’nda daha önce yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Sivas ekibi, ilk kez finalde.

Gavranovic’te sorun yok

Kayserispor’da forvet Mario Gavranovic forma giyebilecek. Sakatlığı geçen ve Sivasspor ile oynanan son lig maçında 45 dakika oynayan Gavranovic, Türkiye Kupası final maçında mücadele verecek. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın ilk 11’de şans vereceği isim, bu sezon 26 Süper lig maçında 10, 3 Türkiye Kupası maçında da 2 gol attı.

Yatabare yetişti

Sivasspor’un deneyimli forveti Yatabare’nin final öncesi hafif bir sakatlığı vardı. Ligdeki Kayseri maçında dinlenen tecrübeli forvetin bugün sahada yer almasında herhangi bir engel olmadığı belirtildi. Rıza Çalımbay’ın 11’de forma vermesi beklenen yıldız golcünün alternatifleri ise Kayode ve Konate olacak