Nizip Zeugma hokey takımının ev sahipliğini üstlendiği şampiyonaya 5 ülkeden 6 takım katılmıştır. Zeugma hokey ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek namağlup bir şekilde müsabakaları şampiyon olarak tamamlamıştır. Bu sonuçla birlikte gelecek yılda da Ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil edecek olan zeugma hokey takımı adeta ilçemizin Avrupaya uzanan eli olmuştur.
Nizip Zeugma hokey takımı baş antrenörü Mahmut yunus cengiz, ev sahipliğini yaptığımız Avrupa kulüpler şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanarak şampiyon olmayı hak ettik. Gelecek yılda da Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandık ve ev sahipliği yapmak için avrupa hokey federasyonuna başvuru yapmak istiyoruz.
Cengiz, Zeugma hokey takımının çoğunluğunun ilçemizin sporcularından oluştuğunu hedeflerinin alt yapılarından çıkardıkları sporcularla başarı yakalamak olduğunu ve asıl amaçlarının spor ile gençlerin hayatına yön vermek istediklerini söyledi.
Gençlerle ilçemizi ve Gazi şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek yeni şampiyonluklarla takımımızı hep bir adım ileriye taşımak kulübümüzün en önemli amaçları arasında yer almaktadır. Bu yolda gereken desteğin sağlanması halinde de amaçlarımızı gerçekleştirmek için hiçbir engel göremiyoruz. Diyerek konuşmasını tamamlayan Cengiz’e ve kulübüne çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.