Ve yayın ihalesinde düğüm çözüldü. 2 ayı aşkın süredir devam eden ihale sürecinde sona gelindi. Süper Lig maçları mevcut yayıncı kuruluş beIN SPORTS'dan yayınlanmaya devam edecek. TFF ve Kulüpler Birliği, geçtiğimiz hafta beIN SPORTS ile 1+1 yıllığına prensip anlaşmasına varmıştı. Konuyla ilgili TFF Başkanı Servet Yardımcı'dan da açıklama geldi.

Süper Lig yayın ihalesini kim aldı? Süper Lig yayın ihalesi ne oldu, kim  kazandı? - Haberler

BEIN SPORTS İLE 150 MİLYON DOLAR KARŞILIĞINDA 1+1 YILLIK ANLAŞMA

Yayıncı kuruluş bu sezon isim hakkı dahil kulüplere 220 milyon dolar öderken yeni anlaşmada ise bu rakam 150 milyon dolar olacak. Kulüpler her ne kadar mevcut yayıncının sunduğu rakamın az olduğunu düşünse de diğer teklif veren Saran Medya'nın bu rakamın oldukça altında bir rakam sunması anlaşmanın önünü açmış oldu.

SERVET YARDIMCI: YAKIN ZAMANDA POZİTİF HABERİMİZİ ALMIŞ OLURSUNUZ

Öte yandan TFF Başkanı Servet Yardımcı da yayın ihalesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Servet Yardımcı, "Yakın zamanda pozitif haberimizi almış olursunuz. Şu anda doğru yoldayız. İstişare ederek görüşmeleri yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarafların resmi imzayı yakın zaman içinde atması ve yayın ihalesiyle ilgili resmi açıklamanın sezon bitmeden yapılması bekleniyor.