Gaziantep’te son zamanlarda devre mülk mağduru olduklarını belirten vatandaşların şikayetleri arttı. Yıllar önce parasını ödeyerek tapularını aldıkları devre mülkler için ‘Ya 70 bin TL ödeyin devre tatile geçin. Aksi takdirde tapunuzdan da olacaksınız’ şeklinde taleplerin olduğu ileri sürüldü. Vatandaşlar, paranın tamamını ödeyerek aldıkları devre mülkler için talep edilen paraların ödenmemesi halinde icra takibi başlatılacağı yönünde telefonlar aldıklarını dile getirdiler.

YILLAR SONRA PARA İSTENİYOR

Mağdur olduğunu dile getiren bir vatandaş ise, ‘2013 yılında parasını ödeyerek aldıkları devre mülk için 6 yıl sonra yeniden borç çıkarıldı. Paranın tamamını yatırdık. 2016 yılında tapumuzu da aldık. O zaman herhangi bir ücret talep edilmedi. Biz de hiç gitmedik. Yeni bir genelge çıktığı söylendi. Kullanmadığım devre mülke neden para vereyim. Devre mülkten devre tatile geç diyorlar. Ya 70 bin TL öde ya da tapundan vazgeç dediler. Ben burada gelir kalır giderim dedim. Yıllık 150 dolar istediler. Şimdi de her yıl 11 bin TL istiyorlar’ dedi.

Gaziantep Defin Listesi 9 Mayıs 2024 Gaziantep Defin Listesi 9 Mayıs 2024

Manset Sablon

HİÇ GİTMEDİK NEDEN ÖDEYELİM?

İşletmenin kullanıcıları telefonlarına gelen aidat ücreti ile şoke oldular. Bu yıl için 11 bin TL aidat ücreti istendiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu paranın her yıl da artacağına dikkat çektiler. Bazı vatandaşlar, ‘Hiç gitmediğimiz bir devre mülk için neden yıllık para ödeyelim? Zaten biz gitmediğimiz zaman orayı yeniden kiraya veriyorlar. Böyle şey olmaz’ diye tepki gösterdiler.