Gaziantep’te 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı Gaziantep’te 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı

Gaziantep’te eğitimde şiddete dur demek amacıyla öğretmenler, Eğitim Sen önderliğinde iş bırakma kararı aldı. Peki yarın Gaziantep’te Okullar tatil mi? Öğrenciler okula gidecek mi?

Gaziantep Eğitim sen, 10 Mayıs Cuma tam gün iş bırakacaklarını ve bir hafta boyunca derslere siyah kurdele veya kokartla gireceklerini ifade etti. Bu haberin duyulmasının ardından öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki yarın Gaziantep’te okullar tatil mi?

YARIN GAZİANTEP’TE OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Eyüpsultan’da yabancı uyruklu öğrencinin silahla ateş etmesi sonucu yaşamını kaybeden okul müdürü için sendikalar eğitimi durduruyorlar. Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen’den işi bırakma ve derse girmeme kararı geldi.

Sendikalı öğretmenlerin okula gitmeyerek protestoya katılacağı Gaziantep’te sendikasız öğretmenlerin okulda olacağı öğrenildi. Yarın resmi tatil olmadığı için öğrencilere tatil duyurusu yapılmadı. Ancak okulda öğretmenlerin çoğunluğunun olmayacak olması okula gidilmesi halinde öğrencilerin mağdur olmasına neden olacağından Öğrenciler, öğretmenleriyle iletişime geçerek, öğretmenlerinin okulda olup olmayacağını öğrenebilirler.

MEB AÇIKLADI! YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 10 MAYIS CUMA OKULLARDA DERS YAPILACAK MI?

Yarın 10 Mayıs Cuma okulların tatil edileceğine yönelik iddialara ilişkin MEB'den son dakika açıklaması geldi. İddiaları yalanlayan Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğu vurgulandı.