Yazılı basının 2021 yılı içerisinde birçok açıdan zorluklar yaşadığını ve hatta 800 yerel gazetenin kapandığına dikkat çeken Özkurt, ''Gerek pandemi süreci gerekse kağıtta yaşanan zamlar yazılı basının var olma iradesini zayıflatmıştır. Bugün büyük maliyetlerle yayın hayatını sürdüren gazetelerin birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi dijital alana taşınması tartışılmaz bir gerçektir. 2020 yılı özellikle yerelde yayın yapan yazılı basın için bir kabus yılı olmuştur.'' dedi. 

"Yeni yıla yeni yasa ile 'Merhaba' demek istiyoruz"

Bu süreçte internet gazeteciliğinin medya dünyasındaki hakimiyetinin giderek arttığına da vurgu yapan Başkan Özkurt, ''GAİGAD olarak Ankara'ya ziyaretler yaptık Federasyon başkanımız Gaziantep'e geldi. Yeni kurulan TİMBİR çatısı altında taslak halindeki yasanın biran önce TBMM'ye getirilmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda federasyonumuzun organizasyonunda yapılan eğitim çalıştaylarında üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Yasa yarın çıkacak gibi kendimizi hazırlamalıyız” diye konuştu. 

"GAİGAD, 2022 yılında projeleriyle sahada olacak"

Güçlü Anadolu İnternet Gazetecileri Derneği (GAİGAD) olarak 2022 yılı için kısa, orta ve uzun vadede önemli projeler hazırladıklarına da dikkat çeken Başkan Özkurt, ''Gaziantep birçok alanda olduğu gibi İnteraktif Gazetecilik alanında da en önemli merkez olacaktır. Bu çerçevede 2022 yılında internet gazeteciliği yapan arkadaşlarımıza çeşitli çalıştaylar ve eğitim panelleri düzenleyeceğiz. Üniversitelerin iletişim bölümleriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirerek teorik anlamda da önemli adımlar atacağız. 2022 yılında yasa ile birlikte internet gazeteciliği ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de kurumsal bir yapıda yayın hayatına devam edecektir.''
Özkurt, yeni yılın tüm basın emekçileri için hayırlar getirmesini de dileyerek, ''Basında şiddet olaylarının yaşanmadığı, halkın haber alma hürriyetinin engellenmediği, doğru tarafsız habercilik yapan gazetecilerin hapse atılmadığı ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı bir yıl diliyorum'' dedi.