Müge Anlı ile Tatlı Sert programında filmleri aratmayan anlar ekranlara yansıdı. Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki evinden konsere diye çıkan ve 11 gündür, 34 yaşındaki komşusu Arife Aslan tarafından alıkonulan 15 yaşındaki Asu Arslan, heyecanlı bir operasyonla kurtarıldı.

Ünlü sunucu Müge Anlı, kayıp olarak aranan Asu ile ilgili araştırmalarını sürdürürken, Müge Anlı’nın ekibi “Nazlı” olarak bilinen ve Asu Arslan’ı alıkoyduğu belirlenen Arife Aslan’ın arkadaşı Yasemin Şahbaz’a ulaştı. Yasemin Şahbaz’ın da operasyona katılmasıyla nefes kesen anlar kameralara yansıdı.

Arife’nin arkadaşı Yasemin, Asu’nun kurtarılması için Müge Anlı’nın işbirliği teklifini kabul etti ve Arife ile Yenikapı’da bir buluşma ayarladı. Operasyonda, buluşma öncesinde tüm tedbirler alındı ve gönüllü işbirlikçi Yasemin Şahbaz, buluşma hazırlıklarının ardından Müge Anlı’nın ekibi ile Yenikapı’ya doğru yola çıktı. Operasyondan haberdar edilen Fatih İlçe Emniyeti, Asayiş Büro Amirliği ekipleri de operasyonda hazır bulundu. Yasemin Şahbaz Yenikapı'ya ulaştı ancak Arife Arslan, Yasemin’i bu kez de Taksim Meydanı’na çağırdı.

muge-anli-5-1662536506

Müge Anlı’nın ekibi, emniyet güçleri ve işbirlikçi Yasemin Şahbaz, vakit kaybetmeden Taksim’e ulaştı. Ekipler buluşma noktasına yakın bir mesafede yerini alırken, Yasemin Hanım da çok geçmeden Arife Aslan’la buluştu. Arife Aslan hiç vakit kaybetmeden Yasemin Şahbaz’ı da alıp oradan gitmek istedi ancak hiçbir yere kaçamadı. Emniyet ekipleri Arife Aslan’ı kıskıvrak yakalayıp emniyete götürdü, Asu Arslan da tutulduğu eğlence mekanından kurtarıldı. 15 yaşındaki kız çocuğu Asu Arslan, ifadesi alınmak üzere Beyoğlu Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Asu, işlemlerin ardından devlet koruması altına alındı.

Operasyonun ardından canlı yayına katılan gönüllü işbirlikçi Yasemin Şahbaz, arkadaşı Arife Aslan’ın kendisini de tuzağına düşürmeye çalıştığını belirtti ve “Günlük 2 bin lira kazanırsın, gel seni de gece kulüplerinde işe alayım. Sana yeni kimlik çıkarayım, çalışırsın” sözleri ile kendisini kandırmaya çalıştığını ifade etti. Kızı Asu’ya kavuşan baba Yüksel Arslan “Kızımı 11 gündür arıyordum, bu operasyonu Müge Anlı’dan başkası yapamazdı” sözlerini dile getirdi.