REFORM HABER - AK Parti Genel Merkezinden Gaziantep ile ilgili flaş bir karar çıktı. Büyük Birlik Partisi ile yapılan protokol kapsamında Nurdağı, BBP’ye bırakıldığı iddia edildi. 

Yerel Seçimler öncesi AK Parti Gaziantep’te İlçe Belediye Başkanları belli oldu. İlçeleri belirleyen AK Parti, Büyük Birlik Partisi ile Nurdağı konusunda uzlaşmaya vardı. İttifak kapsamında Nurdağı Belediyesi Büyük Birlik Partisi’ne bırakıldı. Bu kapsamda Nurdağı Belediye Başkan Adayının Hasan Dilek olarak gösterilmesi bekleniyor.

Nizip’te de anket sonucu zayıf çıkan Mehmet Sarı yerine eski Başkan Hacı Fevzi Akdoğan aday gösterildi. 
Nurdağı ise İttifak kapsamında Büyük Birlik Partisi’ne bırakıldı. BBP’nin adayı Hasan Dilek. Tabi Nurdağı’nda önceki dönem belediye başkanı Mehmet Yıldırır’ın Yeniden Refah Partisi adaylığı da konuşuşuyor.

-AK PARTİ: HENÜZ ADAYIMIZ BELİRLENMEDİ-

Bu arada, AK Parti Gaziantep teşkilatına yakın bir yerel gazete Nurdağı BBP iddialarını yalanlayan bir haberi kaleme aldı. 

Haberde, İddiaların doğru olmadığı, Nurdağı için anket yapılacağı ve adayın yapılacak anketten sonra belirleneceği öğrenildiğini bildirdi.

Nurdağı’nda yapılacak anketin AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Bali, Nurdağı eski belediye başkanı Mehmet Yıldırır ve Hakkı Güler arasında geçeceği edinilen bilgiler arasında.

Nurdağı’nda Belediye Başkanı adayı olarak AK Parti’nin küçük ittifak ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Hasan Dilek'i aday çıkaracağı iddia edilmişti.

Antep Gündemi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  ''AK Parti yerel seçimlerde yüzde 100 kazanacağı Nurdağı’nı hangi gerekçe ile ittifakın küçük ortağı BBP’ye bırakıyor anlamaya çalışıyorum. Eğer bir kıyak geçilecekse neden bu ittifakın en büyük ortağı MHP’ye değil de BBP’ye yapılıyor. Görünen o ki MHP’ye seçimin bıçak sırtı olduğu zor ilçeler BBP’ye ise garanti olan Nurdağı veriliyor.'' ifadelerine yer verdi.

108108

BBP'YE YAKIN GAZETENİN İDDİASI-

HASAN DİLEK , ÖKKEŞ KAVAK’A KARŞI KAÇ OYLA KAYBETTİ

Büyük Birlik Partisi'ne yakın bir gazete ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici destekli bir iidiayı ortaya attı.

Haber şöyle kaleme alındı:

''2019 yerel seçimlerinde Ak Parti-MHP ile işbirliği yaparken Ökkeş Kavak % 39.60 ile  8.873 oy alırken,  İyi Parti, CHP ve HDP ittifakında da Orhan Yılmaz  İyi Parti adayı olarak 4.135 oy aldı. Büyük Birlik Partisi adına seçime giren Hasan Dilek ise  8.535 oy alarak  alarak seçimi az farkla kaybetmişti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde yapılan anketlerde ise Hasan Dilek % 74 civarında önde gözüküyor. 

DESTİCİ, HASAN DİLEK İÇİN BASTIRIYOR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye genelinde Nurdağı ve Sivas’tan 2 ilçe ile güçlü olduğu bir ilden daha 4 ilçe belediye başkanlığıı istediği bunların arasında Nurdağı'nda kesin olarak Hasan Dilek’in olması için büyük çaba sarfettiği ve görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için tüm gözler partilerin aday belirleme çalışmalarına çevrilmiş durumda. Ak Parti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde aday belirsizliği sürerken Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir ilçedeki adayı kesinleşti gibi.  AK Parti,  Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde aday çıkarmama kararı alırken  Büyük Birlik Partisi Gaziantep'in Nurdağı adayı Hasan Dilek’i destekleme kararı aldı. Böylece Gaziantep Büyük Birlik Partisi Nurdağı adayı Hasan Dilek’in Belediye Başkanlığı olma ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.''