Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna duyurulacağı tarihi toplantı saat 16.00'da başladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönündeki formülle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ettiği için ittifaktan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de toplantıya katılacağını açıkladı.

Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı için parti genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan'ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, art arda Saadet Partisi'ne geldi.

Genel merkeze ulaşan üçüncü isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.

İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen 'icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülüyle masaya geri döndü. Akşener, saat 15.48'de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Akşener, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla karşılandı.

canli-millet-ittifaki-adayi-duyuracak-toplantiya-aksener-de-katildi-1134361-1.

Daha önce saat 14.00'te gerçekleştirilmesi beklenen toplantı, CHP ve İYİ Parti ile yürütülen yoğun görüşme trafiği nedeniyle önce saat 15.00'e daha sonra ise 16.00'ya ertelenmişti.

Saadet Partisi'ndeki toplantıda liderlerin geçiş sürecinin yol haritası ve cumhurbaşkanı adayını açıklaması bekleniyor.