Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Gaziantep, Türkiye'nin uzay yolculuğunda önemli bir kilometre taşına tanıklık etti. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dün Gaziantep Üniversitesi Mavera ve Kongre Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bir söyleşide uzayda geçirdiği zamanı ve deneyimlerini gençlerle paylaştı. Uzaydaki hayatı, karşılaştığı zorluklar ve elde ettiği başarılar hakkında bilgiler veren Gezeravcı, gelecek nesilleri uzay ve astronomi konusunda teşvik etmeyi amaçladı.

Whatsapp Image 2024 02 24 At 15.33.18

Söyleşi, önemli isimleri de ağırladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu etkinliğe katılarak desteklerini gösterdi. Etkinlik, katılımcıların uzay bilimi ve Türkiye'nin uzaydaki geleceği hakkında sorular sormasıyla interaktif bir atmosfere büründü.

Whatsapp Image 2024 02 24 At 15.11.16

Alper Gezeravcı'nın deneyimleri, katılımcılar için ilham verici bir hikaye oluşturdu. Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirmeye yönelik atılan adımların önemine vurgu yapıldı. Gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve onları bu alandaki kariyerlere yönlendirmek adına yapılan bu tür etkinliklerin önemi bir kez daha ortaya kondu.

Gaziantep'te gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını ve genç nesilleri bu büyük yolculuğun bir parçası haline getirme arzusunu gözler önüne serdi.

MUHABİR: AYŞE ÇİÇEK