Geçmiş yıllardaki Gaziantepspor modeli gibi kentin genç yeteneklerine yatırım yapıp kendi futbolcularını yetiştirme hazırlığı içerisinde olan Gaziantep FK yönetimi, çocuk ve gençlerle son dönemde yaptığı çalışmalarla ve iletişimle ön plana çıkan Kürşad Daloğlu’nu alt yapıya getirmeyi planlıyor.

Gaziantep FK'ya Brezilyalı stoper Gaziantep FK'ya Brezilyalı stoper

Gelişen ve değişen futbol dünyasındaki gelişmeleri de takip eden yöneticiler bu anlamda genç, hırslı, gençlerle-çocuklarla iletişim kurmakta mahir bir isme altyapı teslim edilmeyi istiyor.

Son zamanlarda güzel bir jenerasyon da yakalayan, kentin farklı bölgelerinden derlediği onlarca çocukla antrenmanlar yapan Daloğlu’nu altyapıya getirerek önceden olduğu gibi Gaziantep’in öz evlatlarını tanıtma, sahada Gaziantepli çocukları görme imkanı oluşturmak arzusunda. 


Kürşad Daloğlu-Gaziantep FK görüşmelerinin kısa zamanda sonuçlanması bekleniyor.

Daloğlu hakkında

Kürşad Daloğlu, futbolculuk kariyerinde Gaziantepspor, Vanspor, Keçiören, Alanyaspor gibi takımlarda oynamış, Fenerbahçe'nin de kapısından dönmüştü.


Henüz 51 yaşındaki teknik adam, teknik direktörlük kariyerine ise 2013-14 sezonunda Şahinbey Belediyespor ile başladı. Daha sonra yeni adıyla Gaziantep FK alt yapısında, aynı kulüpte Gençlik Gelişim Koordinatörlüğünde görev alan Daloğlu, son olarak da Gaziantepspor'u çalıştırmıştı.

448135793 900390955464667 127867803589958138 N

Gaziantep FK, bu şehrin çocuklarına ne zaman sahip çıkıp, yıllar önce olduğu gibi kendi yeteneklerini çıkaracak?

Mevcut düzenle bu mümkün mü? Ne yazık ki pek mümkün değil. Hali hazırda o kadar güzel tesisler olmasına rağmen alt yapı rezil, kendi kaderine terk edilmiş halde. O yüzden sezon başlamadan kulübün bu soruna el atması lazım.

Mevcutta genç yetenekler bazen maça gidecek araç bulmakta, bazen antrenmanda içecek su bulmakta güçlük çekerken genç sporcular kazanılabilir mi? Elbette hayır.

Ömer hocanın bu şehre kazandırdıkları ortada. Ancak artık futbol anlayışı değişti. O yüzden zaman kaybetmeden Kürşad Daloğlu gibi genç, hırslı, gençlerle-çocuklarla iletişim kurmakta mahir bir isme altyapı teslim edilmeli. Zira Kürşad Hoca son zamanlarda güzel bir jenerasyon da yakalamış gibi görünüyor.

Altyapıda değişimde Kürşad hoca tercih edilirse, takımın potansiyelini kısa zamanda harekete geçirebilir.

Bizler de önceden olduğu gibi Gaziantep’in öz evlatlarını tanıtma, sahada Gaziantepli çocukları görme imkanı buluruz. Önümüzdeki süreçte kulüpte önemli, köklü değişikliğin olması beklenirken altyapıda da Kürşad Daloğlu önerimizi kulüp yetkililerine bildirdik. Umarım şehir ve kulübümüz için güzel gelişmeleri hep birlikte izleriz.

Editör: Murat ATAY