Gece saatlerinde Antalya'yı etkisi altına alan şiddetli sağanak, kentin çeşitli noktalarında adeta felakete yol açtı.

Sağanak yağış sele dönüştü

İlerleyen saatlerde yağışın şiddeti artarken yollar sel sularıyla kaplandı. Yağmur ile birlikte şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Araçlar sele kapılarak sürüklendi, ev ve iş yerleri ise su baskınlarına maruz kaldı.

Kent merkezindeki bazı alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksama yaşandı.

Antalya'nın birçok noktasında yaşanan afet, vatandaşı tedirgin etti.

Antalya'da 5 ilçe merkezinde eğitime ara

Yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Antalya Valiliği'nden okullara ara verildiği duyurusu yapıldı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde evam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle;

5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 Salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır."

İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu

Vatandaşlar tahliye edildi

Öte yandan Antalya Havalimanı'nda olağanüstü bir durumun olmadığı, hava trafiğinin devam ettiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

Antalya Valiliği'nden açıklama

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır."

"İkinci bir duyuruya kadar moto kuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir"

Açıklamada ayrıca, 5 merkez ilçede görev yapan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelinin 1 gün idari izinli sayıldığı, merkez ilçelerinde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevlerinin de olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle 5 merkez ilçemizde Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, ve Muratpaşa'da ikinci bir duyuruya kadar moto kuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Kepez'e 280 kilogram yağış düştü

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtı'na 69,5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, şiddetli yağışların saat 10.00'a kadar sürmesini, saat 00.00'a kadar da aralıklı gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasını beklediklerini bildirdi.