Gaziantep Araban Ovası’nda 8 ayrı buğday tarlasında çıkan yangında 2 bin dönüm ekili alan yandı. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında 20 keçi telef olurken, onlarca keçi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Araban Ovası’nda bulunan 8 ayrı buğday tarlasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın, kısa sürede yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi traktörleriyle yapan vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Gaziantep'in Araban ilçesinde, buğday ekili yaklaşık 500 dönümlük alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Araban Ovası'nda buğday ekili yaklaşık 500 dönümlük arazinin bazı bölümlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ilk müdahaleyi yapan vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
Vatandaşların, yangının diğer tarlalara sıçramaması için bazı alanları traktörlerle sürdüğü görüldü. Yangında 20 keçi telef oldu.
İtfaiye ekipleri, vatandaşların da yardımıyla yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, bölgede soğutma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Yılmaz, "İhbar alır almaz 8 araç, 1 iş makinesi ve 18 personeli bölgeye yönlendirdik. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü ve Araban Belediyesinden araç ve personel desteği aldık. Yangını, yoğun müdahalenin ardından kontrol altına aldık. Hasar tespit çalışmamız devam ediyor." dedi.
Yangın, ekipler ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
2 bin dönüm ekili alan yandı, 20 keçi telef oldu
Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Altun, yangının yaklaşık 2 bin dönüm ekili alanı küle çevirdiğini ifade ederek alevlerin arasında kalan 20 keçinin telef olduğunu, onlarca keçinin ise yaralandığını söyledi.
Yangınlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.