Gaziantep, yaklaşık 7 ay önce ATV kullanan iki çocuğun geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatlarını kaybetmesi ile şok olmuştu. Kazayı yapan otomobil sürücüsü Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu, olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 

3 YIL 7 AY HAPİS CEZASI ALDI

Geçtiğimiz günlerde olayla ilgili yerel mahkeme yargılaması sona erdi ve Prof. Dr. Kılınçoğlu’na 3 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından sanığa "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası vererek sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

Doktor-2

TAHLİYE OLUR OLMAZ

Kazanın ardından tutuklanan ve her duruşmada, “Beni bekleyen, tedavisi yarım kalan hastalarım var. Depremde yaralanan bir çok hastam var. Onların tedavi edilmeleri gerekiyor. Bu nedenle tahliyemi istiyorum” şeklinde savunma yapan Kılıçoğlu’nun, tahliye edildikten hemen sonra Gaziantep’ten kaçtığı ortaya çıktı. Kılınçoğlu’nun, ailesi ile birlikte Gaziantep’i terk ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te 12 Ekim 2023'te Volkan Kılınçoğlu idaresindeki otomobil ile karşı yönden gelen ATV, 15 Temmuz Mahallesi'nde çarpışmış, kazada ATV'deki 14 yaşlarındaki Hüseyin Akın ile arkadaşı Kerim Gündoğan hayatını kaybetmişti.