REFORM HABER - Kazaya neden olan Gaziantep Üniversitesi Ortopedi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu’nun alkollü olduğunu öne süren Mesut Akın, tutuklu olarak yargılanan zanlının serbest kalmak için de her türlü yolu denediğini söyledi.

Akın, “Bilirkişi raporuna kadar müdahale ettiklerini düşünüyorum” iddiasında bulundu.

Huseyin Akin Bugun Topraga Verilecek 1697180065

TAZİYEDE BİLE BULUNMADILAR

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken açıklamalarda bulunan ve Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere tüm kurumları etiketleyen acılı baba Mesut Akın şunları dile getirdi:

”Bundan tam 102 gün önce oğlum Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan’ın, iki genç fidanın alkollü araç kullanarak ölümüne sebep olan Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu tutuklu olduğu cezaevinde serbest kalmak için her türlü yolu denediğini en başından beri biliyorum. Niyet o kadar kötü ki, vicdanlar o kadar körelmiş ki aradan geçen onca zamanda Kılınçoğlu ailesinden herhangi bir mahcubiyet, özür, taziye girişiminde dahi bulunmadı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA MÜDAHALE

Akin (1)

Asli kusurlu olduğu ve iki ölüme sebep olduğu kazadan temiz çıkmak için dışarıdaki iş bitiren arkadaşlarını da bu vicdansızlığa ortak edip bilirkişi raporuna kadar müdahale ettiklerini de düşünüyorum. Üniversitede profesör oldukları için her türlü raporu alma, düzenleyebilme, değiştirme güçlerinede sahipler ve bunuda çok iyi becerdiler. Benim tek umudum önce Allah sonra Yüce Türk Adaleti’nde. Hak ettikleri cezayı almaları en büyük isteğim. Ve inşallah öyle olur.”

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Whatsapp Image 2023 10 13 At 160439

Gaziantep geçtiğimiz gün yaşanan ve iki çocuğun can verdiği ATV kazası ile sarsıldı. 15 Temmuz Mahallesi’nde 11 Ekim günü akşam saatlerinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki Hüseyin Akın ve Kerim Gündoğan, ATV ile hareket halinde iken yola kontrolsüzce ve aşırı hızlı çıkan aracın çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı.

Kaza, 15 Temmuz Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelmiş, Kerim Gündoğan (14) ile Hüseyin Akın'ın (14) bulunduğu 27 MST 04 plakalı ATV'ye, Volkan Kılınçoğlu idaresindeki 27 ARB 190 plakalı hafif ticari araç çarptıktan sonra ATV savrularak devrilmişti.

Feci kazada yaralanan iki çocuk, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetmişlerdi.