16 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili skandal iddia ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada dolaşan paylaşım infiale yol açtı. Bu esnada Aile ve Sosyal Hizmetlr Bakanlığı da harekete geçti.

Bakanlık 16 yaşındaki kızın zorla evlendirileceği iddialarının ardından harekete geçti - Resim : 1

Gaziantep’in Gözünü Çevirdiği Duruşma İle İlgili Flaş Gelişme!  Savcının İstediği Ceza Belli Oldu! Gaziantep’in Gözünü Çevirdiği Duruşma İle İlgili Flaş Gelişme! Savcının İstediği Ceza Belli Oldu!

16 YAŞINDA ZORLA EVLENDİRİLECEKTİ

Sosyal medyada hızla yayılan o paylaşımda 16 yaşındaki bir kız çocuğuyla ilgili ortaya atılan iddia kan dondurdu. Paylaşımda çocuğun zorla evlendirileceği belirtildi.

Bakanlık 16 yaşındaki kızın zorla evlendirileceği iddialarının ardından harekete geçti - Resim : 2

İHBAR KABUL EDİLDİ

Tepki çeken paylaşım üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk için harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada süreçle ilgili şu detaylar verildi:

"Bir sosyal medya hesabı üzerinden yapılan '16 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirilecek' paylaşımlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bakanlık 16 yaşındaki kızın zorla evlendirileceği iddialarının ardından harekete geçti - Resim : 3

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

İhbar kabul edilen paylaşımın hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimiz ve emniyet birimlerimiz ivedilikle harekete geçmiştir.

Bakanlık 16 yaşındaki kızın zorla evlendirileceği iddialarının ardından harekete geçti - Resim : 4

DEVLET KORUMASI ALTINA ALINACAK

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından paylaşımlara konu olan çocuk devlet korumasına alınacak olup hukuki süreç bakanlığımızca takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bakanlık 16 yaşındaki kızın zorla evlendirileceği iddialarının ardından harekete geçti - Resim : 5