• İstanbul Başakşehir'de bulunan 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yaşındayken aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürülen Eros adlı kedinin davası, bugün saat 10.30'da Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda görülmeye başlandı.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 1

SERBEST BIRAKILMIŞTI

  • Eros’u öldüren ve daha önce tutuklanıp ilk duruşmada serbest bırakılan Keloğlan için en üst sınırdan ceza verilmesi ve bu davanın hayvan hakları açısından emsal teşkil etmesi isteniyor.  

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 2

  • Başakşehir’de Eros isimli kedinin ölümüne neden olan İbrahim Keloğlan'ın yargılandığı dava Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
  • Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 3

İBRAHİM KELOĞLAN SALONA GİRİŞ YAPTI

  • İbrahim Keloğlan duruşma salonuna giriş yaptı.
  • Hayvan Hakları Savunucuları çok öfkeli olduğu için mübaşirler kapıyı açmaya çekiniyor.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 4

DURUŞMAYA HALK ALINMADI

  • Salondaki yoğunluktan dolayı halk duruşmaya alınmadı.
  • Salonda sadece avukatlar ve gazeteciler var.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 5

SAVCI TALEPLERİ REDDETTİ

  • Savcı, “İstanbul, Ankara ve İzmir Barosu, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Hakları Dernekleri ve Türkiye İşçi Partisi dahil olmak üzere davaya katılma taleplerini tamamını “doğrudan zarar görme bulunmadığı” gerekçesiyle reddetti.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 6

KELOĞLAN'IN İLK İFADESİ

  • İbrahim Keloğlan:

“Ben bir suç makinası değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküşten dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım ama her fırsatta dağlık ve köylük alanlarda mama alıp onları beslemek bana terapi gibi geldi."

  • Keloğlan'ın konuşması sırasında salonda gülüşmeler yaşandı.
  • Katil, şu sözlerle devam etti:
"Bunlarla da yetinmeyip bir hayvan barınağına bağışta bulundum ve elimden geldiğince bunları yapacağıma devam edeceğim. Psikolojik destek alacağımı söylemiştim, bu olayı yanlış kanal ettirerek halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmişlerdir."
  • Mahkeme başkanı, “İbrahim içinden geleni söyle, ezbere konuşma” şeklinde tepki verdi.
  • Kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan, "Bu olay sebebiyle bütün bilgilerim herkesin elin geçmiştir. Benim ve eşimin ailesi insan içine çıkamayacak duruma düşmüştür. Şu an burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur." dedi.
  • Hakimin, "Hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını kabul eder misin?" şeklindeki sorusuna sanık Keloğlan, "Ederim, hakim bey." şeklinde yanıt verdi.

Başakşehir'de vahşice katledilen kedi Eros davası yeniden hakim karşısında! Hakim kararını verdi - Resim : 7

SANIK AVUKATI: CEZASINI ÇEKTİ

  • Keloğlan’ın avukatı, “Sanığın ifadelerine katılıyoruz. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Zaten toplum nezdinde cezasını çekmiştir. Ben de bir kedi sahibiyim” şeklinde konuştu.

İBİRAHİM KELOĞLAN: ÇOK PİŞMANIM

  • Sanık İbrahim Keloğlan, sözlerinde pişman olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Şimdiye kadar söylediğim her şey kanıtlı ver gerçektir. Eşimin sağlık durumu neden görülmüyor anlamıyorum. Hiçbir şey şu an görülmüyor. Deliller somuttur. Sadece çok pişman olduğumu söyleyip hatamı kabul ediyorum.

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Savcı mütalaasında, “Sanığın suç tarihi olan 01.01.2024 günü saat gece 03.15 sıralarında Başakşehir İlçesi, Ziya Gökalp Mahallesi, Karacaoğlan Sokakta bulunan Ali Ağaoğlu sitesinde ikamet ettiği sitesinde ikamet ettiği site sakinleri müşteki tarafından bakımı yapılan kediye asansör içerisinde tekme vurduğu, kedinin can havliyle koridora kaçtığı, sanığın kedinin kaçmasını engelleyecek şekilde koridoru kapattı, kediye defalarca vurduğu, kedinin defalarca kaçmaya çalışması süreci içerisinde sanığın eyleminden ısrarla vazgeçmediği, kediyi öldürmeye yönelik eyleminin devam ettiği, merhametsiz ve acımasız bir şekilde canavarca hisle eziyet çektirerek kediye öldürdüğü, dosya kapsamında mevcut görüntü izleme ve araştırma tutanağı ve dosya kapsamında sanığın isnat suçu işlediği anlaşılmakta. Sanık hakkında takdirden ve teşhire in alt haddem ayrılarak üst hadde yakın hapis ceza işe cezalandırılması istemiyle sanığın 5199 sanık hayvanları koruma kanunu 28/A maddesi gereğince cezalandırılmasına 5322 sayılı yasanın 53. Maddesinin tatbikine sanığın gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürenin cezadan mahsubuna, hükümle birlikte sanığın tutuklanmasına esasen mütalaa olmuştur” ifadeleriyle sanığın tutuklanmasını talep etti.

SANIĞIN AVUKATI: EN ALT SINIRDAN CEZALANDIRILSIN

  • Savcının mütalaasının ardından İbrahim Keloğlan'ın avukatından açıklama geldi.
  • Sanığın avukatı, “Mütalaayı kabul etmiyoruz. En alt sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. 

SANIK: HER ŞEY YALAN

Kedi kumu paketi delik çıktı, kargo şirketi çalışanlarına saldırdı Kedi kumu paketi delik çıktı, kargo şirketi çalışanlarına saldırdı

İbrahim Keloğlan, “Profesyonel konuşamıyorum. Bana söylenen her şey yalan ve iftira şu an. Mevcutta şu an benim kedim var. Bunca şeye rağmen buradayım. Ben devletime güveniyorum. Bunca şeye rağmen kaçmadım. Geldim, şu an buradayım” şeklinde ifade verdi. 

CEZASI AÇIKLANDI

Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan; kasten hayvan öldürmekten 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı! İyi halden cezası 2 yıl 6 aya düşürüldü ve yurt dışına çıkış cezası verildi.