İstanbul'da belediye otobüsüne binen aile, inerken 8 yaşındaki çocuğu araçta unuttu. ebeveynler otobüsün peşinden bağırdığını gören bir sürücü aracı takip ederek şoföre durumu anlattı.

Atakent Mahallesi, İkitelli Caddesi'nde 1 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda. 8 yaşındaki Yusuf A. ailesi ile birlikte Esenler otogarında Avcılar-Otogar hattında çalışan İETT otobüsüne bindi.

İlerleyen zamanda bir koltuğun boşalması ile küçük çocuk koltuğa oturdu ve uyumaya başladı. Otobüs İkitelli durağına geldiğinde küçük çocuğun ailesi otobüsten indi.

Otobüs hareket ettiğinde, aile çocuklarını araçta unuttuklarını fark etti. Otobüsün arkasında bağırarak otobüs şoförüne ulaşmaya çabaladı, ancak çabaları sonuçsuz kaldı. Ailenin çığlıklarını duyan başka bir sürücü, otobüsü takip ederek şoförü durdurdu ve durumu bildirdi. 

Otobüs şoförü duruma, “Kardeşim böyle iş mi olur ya çocuğunuza sahip çıkamıyor musunuz, hiç kimse de uyarmıyor.” sözleriyle tepki gösterdi. 

Yolcuların bir çocuğun koltukta uyuduğunu ifade etmeleri üzerine polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis memurları çocuğu alarak polis merkezine götürdü. Aile, polis merkezine giderek çocuklarını teslim aldı.