Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden olan Antepfıstığı fiyatlarındaki artışın ardından baklavacılar da zam yapmıştı.  Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri hem baklavacıları hem de fıstıkçıları denetledi. İl Müdürlüğü ekipleri, bir baklavacı hakkında tutanak tutup Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderirken, Fıstıkçılara yönelik denetimlerde de benzer manzara yaşandı. Fıstıkçılar Sitesi’nde yapılan denetimlerde iç piyasaya iş yapan 7 büyük firma hakkında fahiş fiyattan işlem yapıldı.

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü fırsatçılara geçit vermiyor.  Gaziantep’te artan fıstık ve baklava fiyatları sonrası harekete geçen İl Müdürlüğü ekipleri, hem baklavacıları hem de fıstıkçıları denetledi. Bir baklava firması hakkında tutanak tutan ekipler, tutanağı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna yönlendirirken, Fıstıkçılara yönelik denetimlerde de benzer bir durum yaşandı.

FIRSATÇILARIN AMACI YÜKSEK FİYATTAN SATMAK

Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, Fıstıkçılara yönelik denetimlerde ortaya çıkan ilginç detayları Gazete27’de anlattı. Bazı fırsatçıların, bayram öncesi baklavacılardan gelecek talebi öngörerek fiyat artışı yaptıklarını aktaran İncesoy, ‘’Fırsatçıların amacı ellerindeki ürünü yüksek fiyattan satmak, çıkacak yeni mahsulü ise uygun fiyattan alıp depolamak. Bir süredir piyasada boz iç fıstık 850 ila 900 TL bandından satılıyordu. Ramazan Bayramı’nda fiyatlar bin TL’nin üzerine çıktı. Geçtiğimiz haftalarda ise fiyatlar bin 250 TL’ye kadar yükselmişti.’’

Gaziantep’te 17 motosiklet trafikten men edildi Gaziantep’te 17 motosiklet trafikten men edildi

7 FİRMA HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

 Gaziantep Fıstıkçılar Sitesi’nde yapılan denetimlerde 7 firma hakkında işlem yapıldığını aktaran İncesoy, ‘’Yaptığımız denetimlerde iç piyasaya iş yapan büyü ölçekli 7 firmaya fahiş fiyat ile ilgili işlem yapıldı. Hazırlanan raporlar Ticaret Bakanlığına gönderildi’’ dedi.

 

Baklava ve fıstıkçılara yönelik denetimler sonrası piyasada fiyatlarda bir değişim yaşanıp yaşanmayacağı ve Ticaret Bakanlığından gelecek cezalar merak konusu oldu.

Editör: Ahmet Oğuz Çapan