Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu iki maçla tamamlandı.

İtalyan devi Inter, 1-0 kazandığı maçın rövanşında İspanya temsilcisi Atletico Madrid'e konuk oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda ilk maçta 1-0 mağlup olan Atletico Madrid rövanşta Inter’e 2-1 üstünlük sağlayınca mücadele uzatmalara gitti. Bu bölümde de eşitlik bozulmayınca penaltılar sonucunda İspanyol ekibi, rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak çeyrek finale çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Atletico Madrid, Inter’i konuk etti. 33. dakikada İtalyan ekibi Dimarco ile 1-0 öne geçerken, İspanyol temsilcisi 35. dakikada Griezmann ile eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 87. dakikada Depay’ın golüyle Atletico Madrid 2-1 öne geçerken, 90 dakikada başka gol olmayınca mücadele uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Madrid ekibi, rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Öte yandan Inter’de forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, 11’de başladığı karşılaşmada 120 dakika sahada kaldı.

65F22D7193F80924

Uzatma devrelerinde de skor bozulmayınca penaltılara kalan maçta rakibine 3-2 üstünlük kuran Atletico Madrid tur atladı, geçen yılın finalisti İtalyan ekibi İnter ise Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etti.

Inter'de milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu karşılaşmanın tamamında sahada kalırken takımı adına kullandığı ilk penaltı atışını gole çevirdi.

Borussia Dortmund iki golle turladı

Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi"

Alman ekibi Borussia Dortmund, 1-1 biten ilk maçın rövanşında Hollanda'nın PSV takımını ağırladı.

Mücadeleyi 3. dakikada Jadon Sancho ve 90+5. dakikada Marco Reus'un golleriyle 2-0 kazanan Borussia Dortmund adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcumuz Salih Özcan, 90 dakikada sahada kaldı.

Eşleşmeler cuma günü belli olacak

Devler Ligi'nde daha önce Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Barcelona ve Arsenal çeyrek final bileti almıştı.

Organizasyonda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri 15 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında 1-1 berabere kaldığı PSV’yi evinde 2-0 mağlup eden Borussia Dortmund adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Alman ekibi Borussia Dortmund, Signal Iduna Park’ta Hollanda temsilcisi PSV’yi konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi, 3. dakikada Sancho ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda iki takım da gol için pozisyonlar bulurken, 90+5. dakikada sahneye Marco Reus çıktı ve Dortmund’u 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Bu gol aynı zamanda maçın da skoru olurken, Alman ekibi çeyrek finale yükseldi.