Bozgeyik, “Sayın Belediye Başkanımız; Gaziantep’e yakışan, Şehitkamil’e yakışan muhteşem bir tesis yapmış” değerlendirmesinde bulunurken, Uslu ise, “Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ederim. Gaziantep’e çok şahane bir tesis kazandırmış” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in, ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasında yükselmesine önemli ölçüde etki edecek D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik ile Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu, beraberinde yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapının kısa bir süre sonra hizmete açılacağı bilgisini verdi.

Yapının son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunduğu bilgini paylaştı.

Başkanımızı, Gaziantep’imize Muhteşem Bir Tesisi Kazandırdığı İçin Tebrik Ediyorum

İncelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, şu ifadeleri kaydetti:

“Bugün, Şehitkamil Belediyemizin kıymetli Başkanımızın burada inşa ettiği çok güzel bir tesisi geziyoruz. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi adında muhteşem bir tesis yapılıyor. Sayın Belediye Başkanımız; Gaziantep'e yakışan, Şehitkamil'e yakışan muhteşem bir tesis yapmış. En kısa sürede inşallah açılacak. En geç 1 aya kadar hizmete alınacak. Tiyatro sahnesini, kütüphanesini, yine teknoloji anlamında faydalanacak gençlerimizin çalışma alanlarını gördük. Başkanımız, çok yeni bir şey daha katıyor inşallah şehrimize. Yakın zamanda 24 saat açık olacak kütüphanemizi kazandıracak. Başkanımızı, Şehitkamil’imize, Gaziantep'imize böyle muhteşem bir tesisi kazandırdığı için tebrik ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah açılışından sonra hemşehrilerimiz, Şehitkamil halkımız, Gaziantep halkımız burayı kullanacaklar. Bizler de ziyaret edeceğiz. Bizler de faydalanacağız inşallah. Çok teşekkür ediyorum.”

Çok Harika Bir Tesis Yapmışlar

Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu, izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

“Öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ederim. Gaziantep'e çok şahane bir tesis kazandırmış. Şehrin ihtiyacı olan bir şey aslında. Evet, şehrimizde birçok salon var ama tiyatro salonu olarak tiyatrosunun, tiyatro oyununu icra etmesi anlamında çok yeterli değildi bazı salonlar. Kimisi çok aşırı büyüktü, kimin sahnesi müsait değildi. Ama burada öyle bir şey düşünülmüş ki sahnesi ayrı düşünülmüş, koltukları ayrı düşünülmüş. Koltuk arası mesafeye kadar, koltukların arasındaki soğutma sistemine kadar en ince detayına kadar düşünülmüş. Şehrimizin bundan sonraki süreçte uzun yıllar yükünü alabileceği çok harika bir tesis yapmışlar. Sadece tiyatro anlamında değil; sanatın diğer dallarında da gençlerimizin, çocuklarımızın buradan faydalanabileceği muhteşem bir tesis yapmışlar. Allah razı olsun. Bu şehir için taş üstüne taş koyandan herkesten Allah razı olsun. Güzel bir şey. Gaziantep'te bu zamana kadar yapılan bütün salonların ilk tiyatro gösterisinde oynamak bize nasip olmuştu. İnşallah bu salonun da ilk tiyatro gösterisini oynamak bize nasip olur. Başkanımıza, böyle bir tesisi şehrimize kazandırdığı için teşekkür ederim.”