Birçok faydası olan o besin neredeyse herkes tarafından sıkça kullanılıyor. Uzmanlar o besinin şekerden bile daha tehlikeli olduğunu önemle vurguluyor.

Çok eskilerden beri Anadolu'da şerbeti yapılan, çay olarak tüketilen ve birçok gıda ürününe de katılan meyan köküne yönelik son yıllarda yapılan araştırmalar özellikle anne adaylarını yakından ilgilendiriyor.

Meyan kökünün hamile kadınlarda erken doğuma neden olabildiğini söyleyen Dr. Özcan, "Çok miktarda meyan kökü ve onu içeren ürünler yemek çocuğun zekasını geriletiyor.

Dikkat Bu besini fazla tüketirseniz zeka geriliğine sebep oluyor

​​​​

Meyan kökünün içerisindeki glisirizin anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiliyor. Ayrıca dikkat eksikliği de yapıyor" diye konuştu.

Meyan kökünün mide zarını koruduğunu, romatizmal hastalıklara ve ülsere karşı da iyi geldiğini söyleyen Dr. Yegane, "Şerbetinin epilepsi hastalarında sakinleştirici etkisi de biliniyor.

Bilimsel araştırmalarla meyan kökünün şekerden 40 kat daha zararlı olduğu ortaya koyuldu. Ayrıca, meyan kökünün şekerden bile daha zararlı olduğu aktarılıyor Uzmanlar tarafından şeker tüketimine yönelik yaptığı uyarılarda, vücudun dışardan şeker alımına ihtiyacının olmadığı, şeker alımının meyvelerle sağlanmasının sağlık açısından daha uygun olduğu vurgulanıyor.

Ancak meyan kökü şerbetinin şekerden 40 kat daha tatlı olduğu unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Meyan kökü özellikle farklı formlarda tüketime olanak tanıdığı için tüketiminde farkında olmadan aşırıya kaçılabiliyor. İşte her şeyde olduğu gibi meyan kökü tüketiminde de aşırıya kaçılması bakın nelere yol açıyormuş…

Zeka geriliği yapıyor…

Eski zamanlarda da şerbet olarak sıkça tüketilen meyan kökü, son yıllarda birçok içecek ve yiyeceğin yapımında kullanılıyor. Yapılan son çalışmalar, meyan kökünü doğrudan tüketmenin veya meyan kökü bulunan besinleri fazla tüketmenin özellikle çocuklar üzerinde zeka geriliğine sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Bu kişiler dikkat etmeli…

Uzmanlar meyan kökünün kullanımı hakkında uyarılarda bulundu. Özellikle potasyum oranı düşük olan vatandaşların, kalp hastalarının ve hamilelerin meyan kökü tüketiminden uzak durması gerektiğini, tüketiminin sakıncalı olduğunu vurguluyor.