Gaziantep'te ağır hasarlı kararı alınıp yıkılan Çağla Apartmanı için tepkiler sürüyor. Evi hasarlı olan birçok ev sahibi de tedirgin bir bekleyiş içerisinde.

FsQX9IPXwAIP4Oy

Gaziantep’te ağır hasarlı kararı alınıp yıkılan Çağla Apartmanı için tepkiler sürüyor. Apartman sakinlerinin tepkili olduğu yıkımda ev sahipleri bilimsel hiçbir sürecin işlemediğini öne sürdü.

3bbc5500-40fc-4b2c-81c2-0ebff84c0c9b-1679857456-1

2 gündür yıkımın devam ettiği apartmanda bina darbelere rağmen hala tamamıyla yıkılmış değil. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren vatandaşlar pazartesi günü yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracakken bu sürecin bile beklenilmediğini dile getirdi.

Binaya cuma günü gelen uzmanların apartman sakinleri için eşyalarını alabilir kararının bile uygulamadığını ifade eden vatandaşlar bu kararla yılların emeklerinin bir çırpıda heba olduğunu söylediler. Apartman sakinleri ayrıca yıkımın gece saatlerinde devam etmesini delillerin yok edilmesine bağladılar.

7u3dAQyf

Dr. Gökçe Çöçel adlı sosyal medya kullanıcısı da paylaşımın da; 

#çağlaapartmanıdireniyor ''Bir bina, bir geçmiş, birilerinin isteğiyle yıkılıyor, darbe almadığı yeri kalmadı, 4 gündür yıkılmadı. Bir resim bile vermediler. Görüyorsunuz değil mi ? Sorumlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız.'' ifadelerine yer verdi. Ölmüş babamın resmini vermediğiniz bina direniyor! Bu utanç sizin, unutmayacağım, aklımdasınız.

Sosyal medyada, birçok kullanıcı da Çağla Apartmanı ile ilgili birçok iddiaya yer verdi. Bir siyasetçinin kız kardeşinin de Çağla Apartmanın yıkılmasını istediği yönündeki iddialar arasında.