Uefa Süper Kupa'da Eintracht Frankfurt'u 2-0'la geçerek şampiyonluğa uzanan Real Madrid'de Carlo Ancelotti, geleceğine ve takımına ilişkin İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

5 büyük ligde şampiyonluk yaşan ilk teknik direktör olarak tarihe geçen Real Madrid'in  hocası Carlo Ancelotti, kariyerine nokta koyacağı tarihle ilgili net konuştu.

"DÜNYANIN EN İYİ KULÜBÜNDEYİM"

 Real Madrid'de çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ve her zaman yeni hedeflere odaklandığını ifade eden Ancelotti, "Dünyanın en iyi kulübündeyim. Bu beni her gün motive ediyor. Burada olduğum için çok mutluyum. Ayrıldıktan sonra emekli olacağım" ifadesini kullandı. Ancelotti'nin Real Madrid ile olan kontratı 2024 tarihinde sona erecek.

5 BÜYÜK LİGDE ŞAMPİYONLUK YAŞADI

5 büyük ligde şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçen Ancelotti daha önce Milan ile Serie A, Chelsea ile Premier Lig, PSG ile Ligue 1 ve Bayern Münih ile de Bundesliga şampiyonluğu tatmıştı.

Efsane teknik direktör Carlo Ancelotti, Real Madrid'den ayrıldıktan sonra kariyerine nokta koyacak

FATİH TERİM'DEN SONRA MILAN'IN BAŞINA GEÇTİ

Bilindiği üzere Ancelotti, kariyerine Reggiana'da başladı. Daha sonra sırasıyla Parma ve Juventus'u çalıştırdı. Fatih Terim'in yerine 2001'de Milan'ın başına geldikten sonra 2009'a kadar burada görev aldı. Ancelotti'nin daha sonra çalıştırdığı ekipler şöyle:

  • 2009-2011 - Chelsea
  • 2011-2013 - Paris Saint Germain
  • 2013-2015 - Real Madrid
  • 2016-2018 - Bayern Münih
  • 2018-2019 - Napoli
  • 2019-2021 - Everton
  • 2021-2022 - Real Madrid

Carlo Ancelotti den emeklilik kararı #1

"Son kez burada çalışıp ayrılmak en iyisi"

Emekliliği ile ilgili gelen soruya Ancelotti "Real Madrid'den ayrıldıktan sonra emekli olacağım. Real Madrid futbolun zirvesi. Son kez burada çalışıp ayrılmak en iyisi." yanıtını verdi. Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'le sözleşmesi 2024'te sona eriyor.

Real Madrid'in şu anki kadrosuna ilişkinse İtalyan teknik adam, "Şu andaki kadro çok farklı bir seviyede. Sadece teknik değil, aynı zaman mütevazı bir kadro. Yıldızların bile ayakları yere basıyor." açıklamasında bulundu.

Avrupa'da yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or'u bu yıl Karim Benzema'nın kazanması gerektiğini söyleyen Ancelotti, "Benzema Ballon d'Or'u hak ediyor. Olağanüstü bir sezonu geride bıraktı." ifadelerini kullandı.

Real Madrid sezonu açıyor

Geçtiğimiz sezon La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşan İspanyol devi yeni sezonu Almeria deplasmanında açıyor. Yarın oynanacak mücadele 23.00'te başlayacak.