CHP Gaziantep’te Yerel Seçim dönemi ile başlayan kaos aşılamadı. Aday belirleme sürecinde sorunlar yaşayan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayını güçlükle belirleyen CHP Gaziantep’te bu kez ise adaya verirken vaatlerden dolayı kriz yaşandığı öğrenildi. 

Ekran Resmi 2024 02 11 131401 1707646466

31 Mart seçimlerine 50 günden az süre kalırken, CHP’nin Büyükşehir adayının sahada görünmemesi adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaların sesli söylenmesine neden oldu.

AK Parti adayı ve mevcut Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sürekli sahada ilçeler ve teşkilatlar ile proğram yapması gündem olurken, CHP’nin adayı Muzaffer Ertürk’ün sahada olmaması yeni  iddiaları gündeme getirdi.

Parti içindeki kaynakların iddiasına göre, CHP’nin Büyükşehir adayı Muzaffer Ertürk, parti yönetimine seçim bütçesi için kaynak sıkıntısının nasıl çözüleceğinin sordu.

Parti yönetimi ise kısa sürede çözeceklerini söylese de bir ilerleme görmeyen aday Ertürk’ün seçim çalışmalarına katılmadığı görüldü. Bugün iki ilçenin de proğramına katılmayan CHP Büyükşehir adayı Muzaffer Ertürk’ün adaylıktan çekilmesi durumunda Gökhan Çeliktürk veya Cengiz Bayram isimlerinin alternatif olarak aday gösterileceğini öne sürüldü.

Kriz şimdilik çözüldü

Gaziantep FK, Fatih Karagümrük maçına hazır Gaziantep FK, Fatih Karagümrük maçına hazır

Edinilen bilgilere göre CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, aday olması için verilen kaynak sözünün tutulmaması nedeniyle seçim çalışmalarına başlayamadı.

Adaylıktan çekilme düşüncesinde olan Ertürk’ü ikna için geçtiğimiz gün CHP Gaziantep İl Başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıda Ertürk’e kaynak konusunda destek sözü verildi. Ertürk’ün şimdilik adaylığına devam kararı aldığı öğrenilirken parti içinde, ‘’Seçim baştan kaybedildi, farklı bir aday belirlenmeli idi’’ yorumları hakim oldu.