Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer alan avukat Mehmet Aykut Başderici, istifa gerekçesi olarak açıklama yaptı. İşte o açıklama:

CHP'nin kalesi olan Gaziantep'te partinin neden uzun yıllardır muhalefet olarak kaldığını merak ederdim. Merakımı Belediye Meclis Üyesi Adaylığından İSTİFAM ile gidermiş oldum.

Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı

1200X627 Unlu Cigerciye Abonelik Soku 1613196802507

Şehitkamil Belediye Meclis Üyeliği için bir önseçim yapıldı. Yapılan önseçim partinin bir nevi Anayasası kabul edilen Parti Yönetmeliğine tamamen aykırı olmasına rağmen;

Yine de delegelerin takdiridir, partinin sesidir, problem yok dedik.

Sonrasında Parti Genel Merkezi bu önseçimi kabul etmedi ve Parti Yönetmeliğine uygun bir liste yolladı. Karar alma mekanizmasında en yüksek mertebedir saygı duyarız, problem yok dedik.

Sonrasında ise partinin yerel örgütünü ele geçirmiş bir grup bu kararı da beğenmeyerek yalnızca bir kesimin katılabildiği gizli bir toplantı neticesinde Önseçim sonucuna aykırı, Parti Yönetmeliğine aykırı, hiçbir aday kriteri bulunmaksızın bir liste düzenleyerek Seçim Kuruluna bu listeyi teslim etti.

Halen belediye meclis üyesi aday adayı olarak bize açıklama yapan bir tane yetkili bulamadık.

Biz parti içerisinde demokrasiyi sağlayamaz, kendi Anayasamız olan Parti Yönetmeliğine uymadan bir kesimin verdiği kararlar doğrultusunda işlemler yaparken adaylarımız ve partimize oy istemeye çıktığımızda bu sorularla karşılaştığımızda nasıl yanıt vereceğiz?

Tüm bu sebeplerle şehrimiz adına büyük çalışmalar yapma umuduyla başvuru yaptığım Belediye Meclis Üyeliği adaylığından istifa ettiğimi kamuoyuna duyurur, Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'ni hak ettiği değere kazandırmaya yönelik çalışmalarımın ise daha da artarak devam edeceğini bildirmek isterim. Saygılarımla...